Måndag 090629

Då var man ääääntligen hemma! Med en avklarad anatomikurs :D  Hur härligt som helst! Det gör skillnad i sommarkvalitén. 

Nu är A här och vi har varit runt i stan idag. Började på Söder och sen Gamla Stan till centrum. Kollade affärer och käkade en tonfiskmacka på Sandy's för första gången på läänge ;)  Åh vad jag njuter av sommaren! Det är så underbart att gå ner till sjön och sitta på bryggan med fötterna i vattnet och se solen sänka sig ner mot horisonten. Jag sa till A "I love summer!", hon: "No, you love Sweden.", vilket iofs också är sant. Imorgon blir det stan igen, och på onsdag bär det av till France, yeey :)

E.

Onsdag 090624

Exam idag. Det var okej. Fick nyss reda på resultaten och jag har muntligt "omprov" imorgon kl 8:00. Det är 4 frågor, en fråga per ett av 4 set som finns upplagt på nätet. Så nu är det bara att gå igenom alla issues därifrån och hoppas att man inte klantar sig eller glömmer något imorgon. Som det ser ut nu med poängställningen behöver jag svara bra på 2 frågor. Det borde gå :)  Och därefter sommarlov! 

E.

Paper planes




E.

Tisdag 090623

Puh, tillbaka efter några ärenden. När jag gick ut regnade det inte alltför mkt. Jag tog spårvagnen några stationer, och när jag sedan hoppade av spöregnade det och åskade. Perfekt. Jag hann knappt kliva av spårvagnen innan jag var dyngsur upp till knäna och mina skor blev till fotbad. Badsalt, någon?  

Gick förbi ED-kontoret för att fråga om sommarpraktiken. Jag ska mejla dem i slutet av augusti när det passar mig att komma. Tydligen samarbetar de med en klinik för barn med njurproblem, så det blir spännande. Oh nej! Då måste jag ju ta blodprov på de stackars barnen som säkert kommer skrika och gråta hur mkt som helst och jag kommer vara ondingen i sammanhanget :/  

En massa skumma drömmar nu på morgonen. Grekland som var Kärrtorp och en bassäng i parken Fyren som någon hade experimenterat dit segt vatten till. Och någon som såg väldigt konstiga planeter eller ufon i en kikare. När jag vaknade var jag lättad. Dessutom, på torsdag börjar mitt sommarlov :D 


Jag har nog samlat på mig så många inredningsbilder att det skulle räcka och bli över till en hel bok eller åtminstone en tidning i ämnet. Den här sängramen är ju väldigt stilig, men jag skulle ta bort sidorna som påminner om.. en sjukhussäng? 

E. 

Måndag 090622

Den här veckan åker jag hem! Yeeey :D  Exam på onsdag och jag har fortfarande inte läst igenom allt. Dessutom.. jag är hur trött som helst idag. Fattar inte varför. Men det är bara att läsa vidare. Antingen pluggar man effektivt nu de närmaste dagarna eller resten av sommaren fram till slutet av september. Valet är ju inte så svårt  :P


Kate Moss med synliga anatomiska detaljer ;)

E.

Lördag 090620

Jag tar en välbehövlig paus efter att ha avklarat ett kapitel av anatomin. Igår kväll var vi och kollade på The Proposal, som verkligen uppfyllde förväntningarna. Har sett fram emot den sedan vi såg trailern nångång i februari tror jag. Mycket skratt blev det i alla fall :)  Får nog se om den i sommar. 

Igår var jag och A tvungna att träna dubbelpass för att kunna få index signerat. Vi tog med musik och shakade loss i en spegelsal som också hade stepup-plattor. Försökte minnas stegen vi gjorde på fitness-stället. Sen blev det lite badminton innan vi tillslut kunde dra hem och plugga anatomi. Så nu har jag bara ett träningspass kvar innan jag är klar med "kursen". Inte för att min träning slutar för det :P Tydligen ska hopprep vara bra ur förbränningssynpunkt. Får testa sen hemma. Om en vecka är det bara att packa klart, både resväskan och allt från rummet som ska ställas i ett annat rum. Efter sommaren byter jag rum till ett på tredje våningen där det är tystare, även om mitt rum är snyggare med väggar i en varmare kulör än de gula där uppe och med blå golv istället för gröna. Dessutom har jag klistrat upp en spegel här, men den kanske går att få ner.. Hursomhelst, snart sommarlov :D 




Snygga och lite mer fantasifulla tapeter :)

E.

Torsdag 090618

Det är sommar och vaaarmt! Har varit ute en sväng men nu blir det att vara inne resten av dagen, möjligtvis träning på kvällen. Som tur är har jag upptäckt riktigt bra musik. Det är soundtracket till Slumdog Millionaire. För övrigt en film som alla borde se!

Lyssna på spotify!    Eller på youtube!



E.

Resmål på önskelistan

Indien
Nya Zeeland
Malaysia
Japan
Marocko
Tanzania
Island
Peru
Korsika
New York



Onsdag 090617

Vilken tur att det är fint väder idag. Livet blev med ens mycket gladare :)  Snart snart snart är det sommarlov och man kan åka hem. 11 dagar kvar. Wow!  Men det är ju förstås allt annat än slappt fram till dess. Idag måste jag verkligen speeda på. Mycket ska gås igenom. Bara att sätta igång och göra sitt bästa. 



E.

(vid 11.oo)

Tisdag 090616

När Wroclaw visade sig från sin allra mest deprimerande sida imorse, med regn, grått så långt ögat når, gamla slitna hus och gamla slitna människor, då kan man inte annat än att skicka en kärlekstanke till Sverige. Det klart att där regnar det också och är grått, men det blir inte lika deprimerande och sorgset på en gång. 

 



E.

Lördag 090613

Wow, redan 13e juni. Och ännu inget sommarlov. Men bara 2 veckor kvar! Plugg på gång, förstås. Igår tog vi en paus, jag och A, och gick till pasaz där vi åt lunch och kollade affärer. Har inte varit där på evigheter. Det var sol på vägen dit, men när vi skulle hem igen var det plötsligt spöregn. Så snabba väderomslag här. Jag kan väl inte direkt säga att vi åt särskilt nyttigt, så jag tänker balansera det med träning idag.. lite senare. Innan jag somnade igår kollade jag Twilight :) Kommentarer kan tyckas överflödiga. Det blir i alla fall intressant att se den nya filmen New Moon i höst.

Till sist tänkte jag bjuda på en bild från practical anatomy exam mappen :P  hahah



E.

Torsdag 090611

En härligt slapp dag :)  Vaknade, fixade en tallrik yoghurt med müsli och tittade på Rab ne bana di jodi. Riktigt bra film med en spännande story, och förstås jättefin musik. Den här dagen får fortsätta som en försmak av sommarlovet.. en stund till i alla fall :)





E.

Onsdag 090610

Tänka sig. Jag klarade practical exam i anatomi. Så härligt och otroligt lättande. Firade med att städa rummet och äta pizza :)  Jag hade tänkt att se bollywoodfilmen Rab ne bana di jodi, men det visade sig att klockan var snabbare. Lite sent att börja se en 2,5 timmars-film kl 2. Imorgon tänker jag inte ställa alarm. Det är lyx. Ögonlocken är tunga. Men jag är glad. Nu ska jag göra allt för att klara den slutgiltiga anatomiexamen, och glömma att det tydligen bara brukar vara runt 6 pers som klarar den på första försöket. Jag har 12 dagar på mig. Tänkte först att det är lång tid, men när jag tänker närmare på det så är det faktiskt inte så lång tid. Ska ta och göra en trevlig planering. Jag tänkte också ta tag i träningen igen på riktigt. 17 dagar kvar till sommarlovet och "beach 09" hahah. Det där uttrycket är ju för kul. Som om det var enda situationen på hela året som man behöver vara snygg. 

Idag hade Oskar skolavslutning och imorgon åker han till Frankrike, för att stanna ett par dagar i Paris innan han och hans kompis drar vidare till Nice. Riktigt härligt kommer de säkert ha det. Och jag skulle så gärna också packa och dra iväg. 

För övrigt ska A mellanlanda hos mig (hos mig? ah, jag vet inte.. hemma i Tullinge iaf) på väg hem till Oslo. Det blir billigare att ta Ryanair till Skavsta och sen tåget till Oslo, än att flyga direkt med Norwegian. Blir kul att spendera en dag i Stockholm med A. Då blir det lite superbudgetshopping av det viktiga man behöver i sommartider :) 





E.

Tisdag 090609

Dagen före practical exam. Och shit vad det är nervöst! Det här är något som  m å s t e  klaras! Annars är det retake i september och det vill man verkligen inte. Hela sommaren skulle förstöras. Jag failade mendel-biologiprovet, vilket gör att det blir commission i september på allt vi gjort i biologin förutom parasiterna (tack o lov). Men hellre biologi i september än anatomi eftersom när det gäller biologin - lär man sig det en gång så kan man det, i princip. Anatomin däremot, där är det ju inte en chans att man minns alla miljoner namn på allt utan att hela tiden repetera. Imorgon kl 16:00 gäller det.

E.

människor?

Idag läste jag en artikel som faktiskt fick mig att gråta. Det är helt ofattbart hur människor kan vara så .... det finns inga ord...

Jag snackar om ett land i krig där män från alla sidor våldför sig något så otroligt på civila kvinnor. Artikeln berättar om en läkare som hjälper dessa kvinnor och med all rätt fått FN:s stora pris för mänskliga rättigheter i slutet av 2008, och nu på fredag tar han emot Olof Palmes pris i Stockholm. Han har även blivit utsedd till Årets Afrikan 2009 av den nigerianska tidningen Daily Trust.  Jag undrar bara, vad gör man åt en sådan situation? Går det att göra något?

" [...] i staden Bukavu står gynekologen Denis Mukwege vid operationsbordet och utför mirakel för att hjälpa alla dessa våldtagna och misshandlade kvinnor att komma tillbaka till ett värdigt liv.
Ingen annanstans i världen utsätts kvinnor för så systematiskt grymma handlingar av soldater, som skjuter eller sticker knivar i deras underliv efter de fullbordade våldtäkterna. Varje dag får hundratals kongolesiska kvinnor sitt liv förstört."

Här är artikeln. 


Måndag 090608

Mindre än 3 veckor kvar. Fortfarande en massa plugg och fortfarande indexkaos. Det enda roliga som hänt är väl att vi bakade en chokladkaka - riktigt god! Finns inte mkt mer att säga. Måste fortsätta läsa.





Auvergne. Hit tänker jag åka i sommar :)

E.

Fredag 090605

23 dagar kvar tills hemfärd och 3 månader tills man fyller 20 :/  Jag tycker 20 år låter jättemycket. Jag föredrar 19. Men tills dess är det så mkt roligt :) 

Hade Mendel-biologiprov idag. 3 frågor. Första gick bra, andra kanske 75% och den tredje katastrof. Man behöver 2 rätta svar för att passa, så om jag inte får en stor dos tur nånstans ifrån kommer det inte gå. Aja :/ får se. Nu är det bara att sätta igång med anatomin, inför practical exam på onsdag. Den går ut på att 4 lärare står vid varsin station med varsin del av anatomin, de pekar på en bild, en modell eller en riktig specimen, och vi ska säga namnet på det han pekar på. Och det kan ju låta enkelt - det är ju bara namnet, och vi har ju lärt oss mer än bara namnet om alla delar - men man vet aldrig, man kan ju glömma eller missa någon liten detalj.   

Nu måste jag städa rummet, och sen ska jag handla veckans mat. Hoppas att det stora grå molnet som drar över här inte ger något regn. Duvan burrar upp sina fjädrar på fönsterbrädan utanför, och det är kallt och för varmt om vartannat. 


-Rynninge-

E.

Torsdag 090604

Jordgubbar :D Med socker. Det är såå gott :) Riktig sommarsmak! Bara 6 zl (15 kr) per kilo.

Det är 3 veckor kvar till sommarlovet. Fatta, 3 veckor! Åh, vad härligt det ska bli. Pratade om det idag med A som beskrev det så bra. Först glädjen dagarna innan, speciellt dagen innan när man ska packa och allt. Sedan på planet när de pratar ens språk och sedan när man landar i hemlandet och bara är minuter hemifrån. 3,5 veckor kvar  :)


- Hej sommar! -

E.

Onsdag 090603

Tredje gången gillt - jag klarade parasiterna. Snacka om att man blir lättad. Det var ju sista chansen, annars blir det commission (muntligt omprov inför lärare och rektor och sånt), så nu måste jag klara mendel-retaken på fredag för att bli klar för exam. Det vore underbart att fixa alla prov nu i juni och slippa omprov i september. Då skulle jag vara stolt, och kunna slappa till 100% hela sommaren  :D  The Sims 3 släpps imorgon. Jag är riktigt nyfiken vilka funktioner de har lagt till. Tydligen har det funnits för nedladdning ett tag. Men jag ska inte ladda ner, förrns jag är hemma. Även om det inte är så långt kvar tills dess och även fast jag börjar se ljuset i tunneln, så känns det som om det var jättelångt kvar. 25 dagar. 4 prov. Förhoppningsvis 4 segrar också. 


" Du har räddat våra liv, vi är evigt tacksamma"
Populär replik från Toy Story 2,   hahah :P 
..Apropå ingenting..

E.

Måndag 090601

Yeeeeeeeey  :D   Jag passade neuroanatomin! På provet fick jag 78 p, alltså 2 poäng från att passa, men sen var det muntligt där jag fick 3 frågor och klarade det :)  Wow, tänk! Jag har klarat av alla fyra delarna av anatomin. Nu är det "bara" practical exam och written exam kvar, nästa onsdag respektive 24 juni. Juni ja, tänk att det redan är juni. Den första sommarmånaden. Månaden med skolavslutningar, studentfirande, jordgubbar, första doppet och första solbrännan. Månaden då jag åker hem, efter 4 månader.  Jag är glaaad :D Jag har fångat draken!

  


E.

RSS 2.0