2010 12 17

Jag har inget att göööraaa... För en gångs skull är jag klar med packningen tidigt. 8,2 kg exkl datorn. Imorgon ska jag dra kl 7 härifrån, och är framme hemma före 18. Alltså 11 timmars resande. Och ändå är det inte mer än 1,5 timme med flyg.
E.

2010 12 16

Nu har jag bockat av allt i pluggväg innan jul. Bara en lektion imorgon och sen hem och packa. Borde väl jubla, men jag har nån skum känsla i magen.. vet inte varför. Som att det är nåt jag borde göra, nåt jag borde hinna med, nåt jag glömt? Vad skulle det vara?
E.

2010 12 10

Mikrobiologiprovet imorse gick bra - jag klarade det! Nu är sista helgen före hemresan. Jag längtar! Förutom konserten imorgon ska helgen ägnas åt att förbereda en presentation i patomorfologi, om cancer i placentan plus en del där man ska berätta om en känd person som dött av något ovanligt, hehe.
.
Vanligtvis på fredag brukar vi laga något extra och äta framför Grey's Anatomy och Private Practice, men idag blev det sk. "poor mans food" bestående av ris och linser, och eftersom serierna tar paus fram till januari kollade jag på senaste avsnittet av Ung & bortskämd. Jag förvånas av Paulinas mesiga pappa, hahah, han vågar knappt säga någon kritik utan måste lägga in det som en liten detalj med tillägg som "kanske" eller "lite" mitt i all beröm. Intressant :P
.
E.

2010 12 09

Haha, ibland har man en sån tur. Igår valde jag att skippa veckans tråkigaste lektion för att kunna njuta av frukostbuffén på hotellet där jag bott med mamma sedan i tisdags. Det visade sig att lektionen bara var en kvart lång och hade nåt strul med grupperna. Så jag missade inget. Idag kommer jag upp från frukosten och tänker att det skulle vara skönt att träna och sen ta ett bad. Jag sätter mig vid datorn och läser i ett mail att morgonlektionen är inställd. Därmed har jag hela förmiddagen för att göra vaaad jaaag viiiill :D  Igår var jag ner till hotellets gym som jag hade helt för mig själv, haha så bra! Det har varit trevligt att ha mamma här. Gått runt lite i stan, ätit goda middagar på restauranger, somnat sent.. Imorgon är det mikrobiologiprov, på lördag Yann Tiersen-konsert och sedan är det bara en ynka vecka kvar innan jag åker hem :)
Julmarknaden i Wroclaw
-
De insamlande änglarna jag skrev om förut.

E.

2010 12 04

20 dagar till julafton, 13 dagar till hem! Jag laddar upp med julmusik: Dagen Är Kommen, som passar bra till mikrobiologipluggandet. Vi tog en liten tur i stan idag och åt, lite otippat med tanke på kylan, glass i Galeria Dominikanska. Nu går det runt utklädda änglar i alla stans shoppinggallerior. De verkar sälja symboliska saker för att tjäna in pengar åt barn som har det sämre ställt. Nere i entrén här i studenthuset finns en låda där folk uppmanas lägga småsaker eller godis att skänka till barn. Sådant verkar mer spritt här än i Sverige. Nu längtar jag verkligen hem!

Sånt här julpynt vill jag ha hemma :)

E.

2010 12 02

Äntligen är EKG-provet över. Det var uppdelat i tre delar: första var single-choice-frågor, andra var några frågor om olika EKG'n och tredje var en full interpretation av ett helt EKG. Allt gick bra till sista. Jag kom inte på någon diagnos. Eftersom delarna klassas som separata kan det bli så att jag får göra omprov på bara sista delen. Får väl se nästa vecka antar jag.
.
Igår invigde vi december med pepparkakor, Annas apelsin från IKEA. Idag tog jag juldekorationen (uppmärksamma singular, hehe) nämligen denna: en stor polsk målad julkula :)
Nu är det bara ett prov kvar - mikrobiologi nästa vecka på fredag. Och sedan en veckas uppladdning inför hemresa, eller ja.. Pluggar man bra under sista veckan här får man ju mindre att göra hemma och under januari sen, då det förutom två mikrobiologiprov väntar immunology exam och en stor labbrapportsinlämning. Mkt om prov här. Men det är ju det man planerar sin tid för. Det viktiga i en students liv :P
.
E.

RSS 2.0