2010 01 21


2010 01 20

Hemma! :D  Det var inga problem på vägen och tiden gick rätt fort med trevligt sällskap.

Idag har jag tagit det lugnt, ätit semla till frukost, kollat på Grey's anatomy som vanligt, spelat piano, och hjälpt Oskar med biologiplugg. Kan tänka mig att morgondagen går i samma tema. Kanske ska ta och läsa vidare i Tusen strålande solar. Nästa säsong - säsong 2 - av Grey's anatomy tar nämligen en väldans massa tid att ladda ner. Så segt. Hursomhelst, det är härligt att vara hemma :)

Förresten, jag hittade en del gamla bilder som släktingar skickat. Måste visa en cool på mormor och morfar!



E.

2010 01 19

Frukosten uppäten, ett Grey's Anatomy-avsnitt förbi, matsäcken fixad, filmer i Ipoden förberedda (Avatar, LOTR och Julie&Julia), nästan färdigpackat. Ska dra om en halvtimme. Och så får man vara hemma i 3,5 veckor! Härligt! Det blir lite plugg förstås, har ett eller två omprov efter lovet, men annars är det inget spec inplanerat.
.
Jag får dessutom sällskap på vägen :) Då behöver man inte tappa bort sig ensam, hehe, nejdå, nu har jag koll på vägen. Bäst att fixa det sista!
.
E.

2010 01 18

Aaah, då har man det roliga kvar. Att packa och fixa filmer till ipoden. Det sista provet, matsmältningssystemet, var inga problem. Har suttit under helgen och övat simultankapaciteten med plugg + prat + tv, med pauser för mat eller bara plugg.
.
10 kg alltså.. ja, det har ju gått förut. Men jag fattar inte riktigt hur. När jag åkte över jul hade jag 11-12 kg för check in plus handbagage med dator, och då kan jag säga att jag verkligen inte tog med mycket grejs. Bara att sätta igång antar jag, och sen väga på den opålitliga vågen.
.
E.

2010 01 15

På väg till anatomi/histologi-byggnaden intalade jag mig själv att gissa på omprov för att inte bli besviken. Men se det behövde jag inte bli. Klarade nämligen provet! :D Så nu är histologin över och jag får åka hem på tisdag.
.
Imorgon drar jag iaf till mormor och morfar, där jag stannar till måndag morgon. Kl 12 på måndag är det nämligen sista provet för terminen: matsmältningssystemets fysiologi. Det går säkert bra eftersom en del av den kunskapen redan inhämtats från anatomin, histologin och biokemin. Ämnena går ihop för att täcka allt man behöver veta.
.
Kollar på Grammisgalan nu. Den sänds live på aftonbladet.se, och hittills har Winnerbäck kammat hem två priser: årets manliga artist och årets artist. Fett värd!
.
E.

2010 01 11

Det går framåt på både jobb- och praktikfronten. Verkar som att 4 veckors praktik är fixad :) Jobb ringde jag om idag med positivt resultat, och ska ringa fler ställen senare i veckan. Tur att sommarlovet är långt, förmodligen 3,5 månader, så att man hinner med 2 månaders praktik och jobb plus en månads riktigt lov, med ngn resa kan man hoppas :) Skottland skulle vara häftigt att se! Hela UK är iofs riktigt lockande. Men nu har jag ju ett annat lov att se fram emot först. Det börjar nog på tisdag nästa vecka, yey :D
.
E.

2010 01 08


2010 01 07

Åh vad häääärligt! Jag klarade gårdagens biokemi! Det underlättar rejält kan man lugnt säga. Nu kan jag fokusera helt på histologiexam, och är betydigt närmare att få åka hem den 19e :)  Yes!
.
E.

100106

Gott nytt år! Här har det varit tyst ett tag. Ett härligt lov har passerat med trevligt sällskap, god mat, snö, och omöjligt att undkomma: plugg. Det var biokemin som pluggades in inför dagens prov. Jag måste säga att det gick bättre än förväntat, jag svarade på allt och var säker på det mesta. Men resultatet kan ju bli hursomhelst ändå, man vet ju aldrig. Nu måste jag bara fixa labbrapporterna.
.
Något som måste införskaffas är en värmefläkt, för man kan inte plugga om det inte är tillräckligt varmt, varken morgon eller kväll. Då går jag bara och bäddar ner mig, med stor risk att somna. Kanske hittar någon i Pasaz imorgon efter fysiologilektionen.
.
Var och handlade mat idag. Bra mat. Morötter, citron, paprika, kyckling (!), ägg, yoghurt, bananer, och snabbsoppor utan nudlar. Det blir ngt åt GI-hållet framöver.
.
E.

RSS 2.0