2010 11 29

Äntligen hemma från det kalla snövädret. Nu är det ordentligt med snö ute, vilket ger en mer julig känsla samtidigt som det gör det svårare och jobbigare att gå och för trafik att ta sig fram, som denna urspårade spårvagn. Inte bara i Stockholm vädret kan ställa till det.
.
På morgonen fick vi tillbaka pathomorphology-förhöret från förra veckan. Jag besvarade två frågor varav ett svar fick + och det andra - . Sedan var det obduktion av en 13-åring som dog av diabetes typ 1. En otroligt dum sjukdom att dö av. Jag menar, alla vet väl de vanliga symptomen som ökad törst (polydipsia) och ökad urinproduktion (polyuria) men ändå fick hon inte den hjälp hon behövde. Bilder från lektionen:
.
-
Efter lektionen gick jag och köpte en konsertbiljett till ingen mindre än Yann Tiersen som uppträder nästa helg! Några andra från klassen ska också gå, så det blir kul :)
.
E.

Dimma

Förra veckan när vi gick hem från bion (Harry Potter) var det en tjock dimma. Omgivningen blev plötsligt så mkt häftigare och jag önskar att jag kunde fångat det snyggt med en bra kamera, men nu hade vi bara A's mobil att fota med.
.
-
-
E.

2010 11 28 Första advent

Idag är det första advent. Jag ställde fram två ljushållare med röda ljus igår men har inga tändstickor. Ljusen plus en stor dekorerad julgranskula är väl det pyntet som finns här. I Pasaz, köpcentret inte långt härifrån, har de dekorerat jättefint med nytänkande pynt. Så vill jag också ha hemma. Får ta en bild nästa gång jag är där.
.
På torsdag är det EKG-prov. Pluggade effektivt igår och det gick bra. På eftermiddagen tog vi spårvagnen till stan för att se den senaste disneyfilmen: Tangled. Men det visade sig att den bara fanns med polsk dubbning. Nej tack. Dels för att A inte skulle fatta nåt, men också för att allt blir konstigt och till och med komiskt när det läggs till polska röster, haha, som nån gång jag och Oskar var hos mormor och morfar och det råkade vara the Simpsons på tv - med dubbning, haha. Istället för att se filmen kollade vi lite på julmarknaden och hamnade tillslut på en restaurang, varefter vi promenerade hem. En bra dag :)
.
E.

2010 11 24

Siffersammanträffanden idag. Det är den 24e november, alltså exakt en månad kvar till 24e december, samt 24 dagar kvar tills jag åker hem :)
.
Gårdagens pediatrikprov gick bra, alla rätt närmare bestämt. Det var ingen stor grej. Så nu är det två prov kvar före lovet.
.
Mycket nedräkning här i livet.
.
E.

Calvin vs Susie som läkare


2010 11 20

Jag var just och såg Harry Potter 7, del 1. Wao, den var grym! Annorlunda än de tidigare, i och med att de inte går i skolan längre, och sååå spännande! Den måste verkligen ses, helst på bio för effekternas skull. Del 2 kommer väl i juni eller hur det nu var.
.
Annars har dagen stora aktivitet varit plugg inför pathomorphology-provet på måndag. Imorgon gäller det verkligen att vara effektiv! Årets första prov avklarades med gott resultat - mikrobiologiprovet i tisdags. Så det får gärna fortsätta på samma sätt :)
.
E.

RSS 2.0