2010 10 26

Jag är helt slut. Pediatrik tidigt imorse, sen iväg på ett ärende långt bort. Där långt långt borta hittade vi en liten mataffär där vi köpte lunch - bröd och pålägg som trixades ihop till mackor och åts i den iskalla blåsten tills jag knappt kände händerna. Sen var det mikrobiologilektion där det visade sig att läraren som är läkare specialiserad inom klinisk mikrobiologi läste 5e året i Grenoble via Erasmus. Tänka sig. Hon sa att det var jättebra, en fin skola med bra upplagd läroplan (de har tydligen samma blocksystem som i Sverige). Schysst! Efter mikrobiologin gick jag hem en liten stund för att sedan följa med A till flygbussen och därefter gå och köpa mat. Så tillsluuut är jag här och kan slappa lite.. trots att en fet hög disk väntar.
.
E.

2010 10 17

Terminen är igång. Vi har haft alla lektioner och föreläsningar minst en gång och de flesta böcker är fixade. Har börjat plugga på 3 av de 7 ämnen vi har. Nedan är schemat (klicka för större bild), ungefär som det kommer se ut för resten av terminen.
.
.
Det är spännande och det känns roligt att sätta sig ner och plugga. Får väl se hur långt det håller sig när proven börjar närma sig och pressen kommer på riktigt, hehe. Då gäller det att passa på att läsa nu :P
.
Två av ämnena - pediatrik och invärtes sjukdomar - hålls på sjukhus och involverar många praktiska moment. Hittills har båda ämnena handlat om anamnes/sjukdomshistorien och snart ska vi lära oss om hälsokontroll, något jag har fått ett litet grepp om under praktiken på vårdcentral i somras. Det var väldigt lärorikt! Häromdagen skickade jag ett mail med förfrågan om praktik på Huddinge sjukhus nästa sommar.
.
Något att se fram emot är att Johan kommer hit i november under några dagar. Eftersom jag delar rum med A, har jag bokat ett av "gästrummen" på bottenvåningen. Då kan man iaf komma upp och laga mat här.
.
För övrigt har jag just upptäckt att tv4's Plastikkirurgerna är inne på sin andra säsong. Intressant! Det är inte som andra liknande program som aldrig visar vad som pågår på operationsbordet, utan man får se vad de gör.
.
Nyligen kom de valbara ämnena (30 obligatoriska timmar) upp på ED's hemsida. De mest spännande verkar vara
- Virology (20 h), får isf läsas med Prevention of coronary artery disease (10 h)
- Diagnosis of hypersensitivity reactions (allergic and autoimmune diseases) (30 h),
- The future of immunology in diagnosis and therapy (30 h)
Får se hur de ligger på schemat.
.
E.

2010 10 02

Vilket skämt! Jag är på plats i Wroclaw sedan igårkväll, och sedan ett par timmar har jag tagit upp alla kartoner, väskor och påsar från förvaringsrummet till mitt och Amaras rum, och packat upp. Jag tyckte det var jobbigt och långsamt att packa ner allting från det egna rummet i juni, men uppackningen till ett halvt rum tar priset! Det är helt sjukt. 4 kartonger, två väskor och två IKEA-påsar är orörda och det är nästan ingen plats kvar på hyllorna i skåpen. Hur tusan ska det här gå?
.
E.

RSS 2.0