Hemma



Kom hem igår. Badade vid ett folktätt Stendal, bakade chokladkaka och åt gott. Nu är det datorforskning som gäller. Rättare sagt försöker jag ta reda på vilken bärbar dator jag ska köpa. Inte det lättaste. För övrigt ska jag plugga vidare på kemikursen och ge mig ut på en springtur - något jag inte kunde göra i Norge pga skobrist. Tydligen är rätt skor viktigare än jag först trodde då fel skor kan ge benhinneinflammation.

Så fort jag kom hem bombarderades jag av frågor om planering inför hösten och allt som har med det att göra. Ta det lugnt, det är en hel månad kvar tills jag drar. Allt ordnar sig. 

E.

Back to lovely Sweden



I tisdags gav jag upp hoppet om att hitta nåt jobb så jag och Johan tog tåg och buss till Fyrudden - ett riktigt fint ställe på östkusten utanför Valdemarsvik. Här njuter man av den svenska sommaren, men ändå inte lika mkt som i Emtsveden, ett ännu finare ställe en timme härifrån, som vi drog till igår. Wow alltså, tänk dig Fylke så som det ser ut i början av Sagan om Ringen när Gandalf och Frodo kommer med häst och vagn till Bilbos hus. Det var den filmsekvensen jag tänkte på promenerandes på Emtsvedens kullar. Det måste varit sommarens, eller hela årets, eller hela livets, finaste tid! 

På söndag bär det av hemåt. Efter 3 veckors exil. En exil som jag till min förvåning fick veta att mina polska morföräldrar var mkt oroliga för. Jag var tvungen att ringa och lugna ner dem. Tänk att det kan bli så överdrivet. Så bisarrt. Som en dum dröm man knappt fattar ett dugg av. "Jag trodde du var en annan tjej." Kan man skylla på religionen? Jag får se hur det hela utvecklas. Kommer ju vara mkt närmre mormor och morfar under de kommande 6 åren.

E.

En tur i Oslo



Äntligen har man fått känna på sommarlovet och turista lite med Johan. Det blev en tur till Oslo med ett besök i Vigelandsparken. Så många häftiga statyer :) Jag måste säga att Oslo är riktigt fint, finare än jag tänkte mig, eller minns det från campingtrippen hit nån gång under mellanstadiet. Jättemånga riktigt tjusiga hus, gata upp och gata ner. Kändes inte direkt som Norden på vissa platser. 

Jobbsökandet lider mot sitt slut. Utan resultat. Imorgon ska jag ringa upp affärerna som jag lämnade CV hos förra veckan. Men jag tror inte att det leder nånvart eftersom många chefer har semester nu och de måste godkänna anställningen. Isf drar jag till Johans landställe och njuter av livet tills vi åker hem i helgen. 

E. 

Vi är pussel

 Igår såg jag filmen "I'm a legend" som jag tyckte var bra främst eftersom den hade en intressant handling. Så här i efterhand har jag funderat på om det nånsin skulle kunna finnas något som kan förändra en människa så drastiskt som i filmen. Men då människan på många sätt och vis är en så perfekt skapelse, och framför allt en så otroligt komplex sådan, tror jag att det skulle vara omöjligt att genomföra en sådan förändring. Det är människans fantastiska och intressanta komplexitet som gör mig så nyfiken att plugga medicin, för på vilken annan utbildning får man lära sig så mkt om människan som på läkarutbildningen? 

Idag har, som de allra flesta dagar här i Norge, varit ganska slapp. Jag och Johan var ute på ett par promenader, spelade volleyboll på blöt sand och kände på sjöns kalla, klara vatten. På måndag blir det en tur till Oslo för lite turistande. Vi ska väl iaf besöka Vigelandsparken (?). Om det är nån som har tips på sevärdheter i Oslo, feel free to leave a comment!

E.


Minns...

Förutom kemiplugg har det inte hänt så mkt idag. Var tvungen att handla lite nu på kvällskvisten för att ha nån fruFörutom kemiplugg har det inte hänt så mkt idag. Var tvungen att handla lite nu på kvällskvisten för att ha nån frukost imorgon. Det viktigaste målet har man hört, och det kan nog vara sant... Har mellanstadielåten Freestyler på hjärnan. Den blev återupptäckt häromdan. Riktigt bra :) Kul att höra vad folk lyssnade på sådär relativt länge sen. Jag minns första skivan jag köpte. Det var en färgglad singel med soundtracket till Eva och Adam-filmen - Shebang (?) med "Romeo". Den snurrade på repeat och refrängen sitter fortfarande. Nångång under mellanstadiet upptäkte jag också radiokanalen "Power Hit Radio" som jag lyssnade rätt mkt på. Minns första gången jag faktiskt lyckades förstå delar ur en engelsk låt. Då var jag stolt, över mig själv och för mig själv =P För innan frågade jag alltid föräldrarna vad låtarna handlade om.  Iofs har jag inte brytt mig om vad låtar handlar om tills för ett tag sedan. Tror att det beror lite på genren hur mkt man bryr sig om texten. I Rn'B t.ex. känns det som att texten spelar mindre roll än i spec. Winnerbäcks låtar. Där är ju texten nästan allt :) Skulle vilja se Winnerbäck på zinken 9 augusti. Om jag inte jobbar då, alt. om biljetterna inte är slutsålda, alt. inshallah. Med dessa ord säger jag godnatt.
 
E. 

Love

Vaknade sent, åt frukost och kollade på "PS. I love you!" - en riktigt bra film, som Belén berättade för ett tag sedan, säkert under nån tråkig och ineffektiv fysiklektion på fredagseftermiddan. Omöjligt att få nåt gjort på fysiken sista fredagslektionen, vilket klassens "sorl" nog kan intyga."eeh, ska ni va lite tysta nu?" - läraren som (alldeles för försiktigt för att ha nn verkan) försökte få tyst på oss  Nä, det var lektionen för skvaller och för att prata igenom alla aktuella händelser som man inte hunnit med under veckan. Det var tider det, kan man säga, fast det känns lite tidigt än. Jag kommer sakna gymnasiet, det kommer jag verkligen. Alla kompisarna som man lämnar. Vilka kommer man hålla kontakten med? Det får tiden utvisa. 

Idag blev jag klar med kapitel 1 i sommarkemidistanskursen. Tre kvar. Satsar på att bli klar med kapitel 2 imorgon. Tänker att det är bäst att snabba på och bli klar fort. På fredag kommer kärleken hit och gör mig sällskap :) Då har man äntligen nåt att se fram emot !   

Väldigt regelbundna måltider idag. Frukost kl. 12, lunch kl. 18 och middag strax efter midnatt. Hehe, så kan det bli ibland. Imorgon ska jag nog ta en promenad. På tiden, verkligen! Villkoret är fint väder. Nä, nu önskar jag herrskapet godnatt. 

E.

    

Vill ha!


I like it!

 Snygg stil och en intressant kombination.

Ännu en dag i paradiset.. (eh, va?)

Ramlade ner i stolen efter ca 2 timmar ute för att dela ut CV. 10 olika affärer blev det. Nån borde väl ta kontakt inom några dar. Puh.. helt slut. Får piggna till med juice :) Ösregn ute.

Testade sjalar idag på Lindex (!) ja, de har faktiskt en del fina som jag nog ska köpa senare. Får lägga upp nån bild. Det var rätt kul att kolla runt i klädes- och sko affärer idag. Var så länge sen sist. För de senaste gångerna jag varit på stan så har det verkligen tagit emot att gå in i affärer eftersom det varit sol och varmt och man vill va ute. Förmodligen bra att ta en paus från shopping då och då.

Oh jusste, jag anmälde mig till en kemikurs: förberedande kemi på distans. Basic. Vad gör man inte för de 1900 kr man får i studiebidrag? yes! Nu gäller det bara att lyckas logga in, funkar inte av nån anledning. Men när man väl är igång tror jag det går rätt fort. Till skillnad från den där mattekursen på math.se (som typ alla gör) har man ingen individuell uppgift eller gruppuppgift som man måste göra i slutet av kursen, vilket besparar en en del arbete. Bra! Ska väl ta och plugga lite på kursen nu.

E. 

Äntligen

Äntligen verkar det som jobbletandet går mot ljusare tider. Idag sprang jag runt bland massa affärer i Jessheims centrum. Klädaffärer, inredningsbutiker, apotek och DVD/CD-affär. Ska gå runt med CV imorgon. Hoppas hoppas.
För övrigt... har jag väl inte gjort så mkt... Läste en gammal väns blogg för första gången. Mkt trevlig: http://met3ora.blogg.se :) Får bli ett kort inlägg idag. Trött.

E.


La vie est belle, sett ur rätt perspektiv.

Tog en promenad sen eftermiddag/kväll. Gick runt Nordbytjern, en ganska liten men fin sjö med en bra stig runt. Musik, bryggor att vila benen och njuta av solen på, och framförallt: den första promenaden på flera dagar!  En riktig sommarkänsla (om man bortser från det jag är här för)...

Har läst många olika bloggar idag, fotobloggar mest, och kommit på att jag borde ha med bilder här också :) Det blir lite mer levande då. Men det får vänta ett tag för jag har inte kameran med mig. Man blir ju inspirerad av alla blogg-tjejerna. Ajusste "tjejer", för hur många killar är det som bloggar egentligen, eller har jag bara missat alla? Det känns ju verkligen som att bloggvärlden är överrepresenterad av bloggerskor. Varför? Är tjejer mer villiga att dela med sig av sina liv? Nja kan inte vara det. Är tjejer helt enkelt mer benägna att lägga tid på bloggandet, medan killar prioriterar annat? Vore intressant att höra fler teorier!

Fick en sak sagd idag som var en som en spontan sammanfattning av så mkt tänkande och så mkt känslor. Äntligen, kan tyckas. Kändes bra.

E.  

Känslor, skratt och draken

Började dagen med att se ett danskt program om hur barns känslor, temperament och självuppfattning förändras under deras första år. Mkt intressant. Som ett exempel gjorde de experimentet där de sätter en stor prick på barns näsor och satte dem framför en spegel. Barn upp till, vad var det nu?, 2 år tror jag, kände inte igen sig själva, trodde att det var ett annat barn där och reagerade därmed inte på pricken medan barn över 2 (ungefär) kände igen sig själva och reagerade på pricken. Aja, slutsatsen av hela programmet var att barnet influeras av omgivningen och alltid behöver kärlek, vem visste inte det? 

Ibland får man riktiga bubblande skrattattacker. Det är kul om man är i rätt situation. Oftast om det verkligen inte passar lyckas man hålla det inne, typ kyrkan :P haha, men om det inte, som i kyrkan, gäller hundratals personers vrede (nu överdriver jag lite), så går det inte lika bra. Man får kämpa :D ojoj, och det åt det mest onödiga, minsta, kanske egentligen jättetråkiga petitess. Som idag. Har väl inte hänt tillräckligt mkt roligt på sistone kanske :P

Har kollat och läst lite på www.tjuvtittat.se och www.tjuvlyssnat.se Kul att se hur fel det kan bli i folks tankebanor :)
Och så har jag förstås läst vidare i Flyga Drake. Jag undrar hur mkt av det Khaled Hosseini skriver som är sant/självupplevt? Visst, han skulle nog inte minnas allt det där så detaljerat, men har han alltså bara fyllt ut sin egen historia elr låter han berättelsen om Amir brodera ut till en egen? Hosseini måste fått den frågan på ngn intervju, får kolla.

E.


       

En slappdag

Nu har jag knappt nåt hopp kvar om att hitta nåt jobb. Sista hoppet grusades - de behövde inte nån förrns i september. Jaha, vad gör man? Ger upp helt och drar hem? Låter denna "jobbresa" bli en förlustaffär? Får se. Stannar några dagar till iaf.

Har alltså slappat idag. Fick en smärre chock när jag såg klockan och knappt hunnit med nåt vettigt. Till lunch, gissa!, tonfisksås med spaghetti, yey.. Meningen att jag ska få känna på studentlivet månne? 

Oh, en ny låt på Social Siberias Myspace-sida :) Vet inte hur många gånger jag har lyssnat på låtarna där. Hittar jag en låt jag gillar så lyssnar jag konstant på den tills jag nästan tröttnar och låter den va helt, tills den blir återupptäckt. 

Ha en bra kväll!
E.  

Välkomna

till min nya blogg. Den första och enda. För er som inte är så insatta kan jag berätta att motyl betyder fjäril på polska - språket som jag kommer ha mer nytta av nu än bara på somrarna hos mormor och morfar. Om drygt en månad (oj är det så snart?!) flyttar jag till Wroclaw i södra Polen där jag ska traggla mig igenom 6 tuffa år. Ska nämligen läsa medicin :) Som tur är ska min trogna vapendragare (-dragerska?) Laura göra detsamma. Tänka sig!

Men just nu har jag strandat i Norge och letar jobb vilket inte är det lättaste. Eller det är ju lätt att leta men inte att hitta. Svårare än förväntat faktiskt. Så får se hur det går med den biten. Tyvärr hör man inte till den lyckliga skara norska studenter som får mkt i stipendium för att plugga. Svenska CSN är snålare. 

Så vad gör man då under dessa arbetslösa dagar? Idag läste jag hälften av Flyga Drake, som jag gillar skarpt. Detsamma gäller filmen. Fast filmen och boken gav mig olika bilder av relationen mellan Amir och hans far. Är det bara jag som var ouppmärksam eller är det så, nån som tänkt?

Med förhoppning om en trevlig blogg,
Elisabet   

RSS 2.0