091217

Arghhhhh, jag blir så sur! Resultat från ett fysiologiprov idag. Det visade sig att läraren ansåg de flesta ha svarat för likt hans egen presentation, och därför failade dessa, inklusive mig. Han tycker inte att man visar att man kan något om man gör så. Det spelar väl för tusan ingen roll hur man skriver något, bara man skriver rätt. Det går inte att omformulera så komplicerade saker, och dessutom varför skulle man när man har en bra och fungerande förklaring. Så det blir alltså omprov förmodligen senare i januari. Jag måste verkligen plugga under lovet.
.
E.

Nedräkningen


091216

En dag kvaaaar :D  Nu är det bara att plugga, sova, skriva prov, packa, sova och sen dra! Jag och A ska också hinna med en tur till köpcentret Magnolia imorgon. Wow, vad fort det närmat sig.
.
I helgen var jag hos mormor och morfar. Hann plugga histologi, ta en cykeltur i skogen och sist men inte minst äta, hehe. Vi ses ju igen nästa tisdag i Sthlm.
.
Igår fick jag tillfälle att vara lite social då jag blev bjuden på té och ananas och sedan också middag hos en kompis en trappa ner. Trevligt :)
.
E.

091210

Både goda och mindre goda nyheter idag. Mindre goda: vi ska ha fysiologiprov på det endokrina systemet (hormoner) nästa torsdag, samma dag som histologi practical exam. Men det goda nyheterna är desto bättre: om man passar histologi exam på första försöket kan man vara hemma i 4 veckor i januari/februari! Wohooo! :D  Då gäller det verkligen att plugga när man har så mkt att tjäna. Egentligen gäller det att passa alla 3 prov före histologiprovet också, annars blir det svårt. Hursomhelst, nu vet jag vad som gäller i pluggväg.
.
E.

091208

Sjuka saker händer här i omgivningarna. Häromveckan var det ett våldtäktsförsök här utanför där en tjej fick en kniv vid halsen, men som tur var lyckades hon sätta handen emellan, plus att hennes kompis just kom och fick killen att köra vidare i sin bil. De senaste händelserna var en tjej från polish division som blev våldtagen på biokemins toalett. Någon dag senare var mannen där igen, men lyckades inte tack vare att en annan tjej kom in i rummet just i rätt tid.  Hoppas att polisen och skolan tar det här på allvar, men det verkar väl som det med tanke på att det ordnas ett möte på torsdag med skolledningen, polisen och några andra organisationer. Tänkte gå dit och se vad de har att säga. Man kan inte gå själv nånstans verkar det som :/
.
E.

091205

Som jag trodde klarade jag biokemin. Skönt! :) Inget extra arbete under julen. Det räcker med nästa biokemiprov plus histology exam i januari. Och sedan 3 veckors ledighet :)
.
Såg en fin film imorse: Away we go. Om ett par som väntar barn och åker runt hela USA för att hitta det rätta stället att bo, och de träffar intressanta människor på vägen. Bra musik hade filmen också. Av Alexi Murdoch. Perfekt en dag som denna. Ibland lyckas man verkligen hitta den passande musiken för ens humör eller den allmänna stämningen.
.
Igår var en bra dag. Vaknade sent. Åt en god frukost. Gick på julmarknad, som iofs inte var sådär jättespännande. Tränade på kvällen för att boosta träningsvärken i låren från torsdagens träning, haha.
.
Jag känner för att göra potatisbullar. Det verkar ju rätt enkelt. Riven potatis + ägg. Enligt något recept kan man blanda i soltorkade tomater, parmesan och crème fraiche. Men tyvärr får man klara sig utan lingonsylt.  Det är ju lite trist att inte äta så mkt olika maträtter bara för att man inte orkar anstränga sig och ödsla tid.
.
E.

091203

Aah :) Nu är det lugnt igen efter en period med mkt plugg. Vintern har kommit på riktigt, det är minusgrader för typ första gången, men ingen snö. Fysiologiprovet gick bra, inga problem. Med en rejäl uppröjning av rummet, så är man klar för helgen!
.
E.

091202

Så härligt att ha biokemin bakom sig. Det var en press! Denna gång är jag säker på att jag klarade det, tack vare att jag lärde mig citronsyracykeln så bra, plus några andra reaktionsprocesser. Idag är det alltså fysiologi som ska pluggas in inför provet imorgon. Så det är väl lika bra att sätta igång.
.
E.

091201

Woho! Första december :D  Den efterlängtade månaden. Och jag får ta första chokladbiten från kalendern!
.
Hade en intressant biokemiföreläsning om sockermetabolism, och efter det neuroanatomi, mest om voluntär muskelstyrning. Smarta mekanismer kan man allt säga utan att överdriva. Kvällen blir allt annat än lugn - sista chansen att plugga till biokemi retaken :/ Så nu ska jag lära mig citronsyracykeln en gång för alla.
.
E.

RSS 2.0