2011 01 28

Näej.. Det gick inte idag heller. Den där himla immunologin alltså.. Jag fattar inte! Hur kan läraren göra det så otroligt svårt? Gå in på detaljer som jag inte ens vet var jag kan läsa om dem. Inte i min bok, inte på nätet.. Det verkar ju som att läraren vill att vi ska utexaminera oss som immunologer innan februari är slut.
.
Därför känns det inte som jag åker hem imorgon. Får ju plugga jättemkt om jag ska ha nån chans att passa nästa gång om några veckor :/ Trist. Men men, tre veckor hemma är ju en hel del.
.
Här ska vi fixa en supergod middag med pakistansk huvudrätt och svensk äppelpaj till efterrätt. Fredagar är alltid vår speciella veckodag med extra god mat framför de bästa serierna :)
.
E.

2011 01 26

Ååååh neeeej :(  Lyckades inge vidare på immunologiexamen idag. Drog tre frågor, började svara på en fråga som han efter 10 sekunder avbröt för att gå in på just den detaljen jag inte pluggat på. Ingen annan av de andra två som också gick in samtidigt kunde heller svara exakt som han ville på följdfrågan. Min nästa fråga kunde jag utan och innan, tack DrNajeeb! Utan hans föreläsningar på youtube skulle det varit totalfail. Nu får jag iaf komma tillbaka på fredag. Fan. Hur ska jag kunna plugga in alla detaljer som han kan tänkas gå in på. Imorgon är det internal practical test. Dessutom måste jag rätta till några grejer i min labbrapport och lämna in det senast imorgon. Hur tusan ska det här gå?
E.

2011 01 24

Senaste fynden att spara i inredningsmappen som nästan övergått till en arkitekturmapp. Från hus till salu i Stockholmsområdet.
-
-
E.

2011 01 20

Exempel på en vanlig dag på skype. Wroclaw - Beijing


2011 01 19

Idag hade vi det skriftliga slutprovet i immunologi. Jag klaaarade det! Med en 4a dessutom :)  Nästa onsdag blir således den muntliga tentan i samma ämne. 3 frågor ska det tydligen vara. En vecka för att plugga in allt, så jag tror det ska gå bra det med. Det innebär att jag får åka hem i tid, den 29 januari, och får därmed 3 veckors ledighet.
.
Strax ska jag sätta igång att förbereda en presentation om restriktiva lungsjukdomar för morgondagens patofysiologi. Senare på eftermiddagen är det nämligen andra lektionen på den valbara kursen familjemedicin. De två första lektionerna handlar om hjärt och kärl-sjukdomar och hur man förebygger dem. Läkaren tog emot patienter och eleverna (jag och två till) fick ta patienthistoriken och göra de enkla mätningarna som midje- och armmått samt blodtryck och puls. I undersökningen ingår också kontroll av kolesterolvärden och, i vissa fall iaf, EKG. Vi kan nog faktiskt få trixa med EKG:n själva idag. Det fick jag iofs göra i somras på vårdcentralen i stan. Jag har dock en liten föraning om att EKG-utrustningen här inte kommer vara lika modern, hehe. Hursomhelst är det en trevlig kurs.
.
E.

2011 01 08

Gott nytt år!
.
Januari innebär terminsavslutning med ett antal prov och två av sju kurser som ska avslutas. Just nu är det rätt stökigt med prov och provdatum. De två senaste åren har vi haft tre veckors ledighet över januari/februari, så jag tror att de flesta blev sura när det visade sig att immunologitentan ska hållas någon gång under två av dessa veckor som egentligen är "exam session". Hoppas den går att tidigarelägga!
.
E.

RSS 2.0