2010 06 23

SOMMARLOV! :D Wohoo! Åh, äntligen äntligen äntligen! Nu kan jag göra precis vad jag vill med min tid utan att ha dåligt samvete för att jag borde göra annat. Biokemitentan kändes bra. Jag har nog en god chans att bli godkänd. Men man vet ju aldrig. Resultatet kommer på måndag. Sen på måndag kväll åker jag och Johan till Edinburgh. Kul!
.
Wao.. tänk, nu är andra året slut. En tredjedel av utbildningen avklarad. Jag plockar ihop alla biokemipapper och ska börja packa :)
.
Hahaha, vilken rolig grej Oskar skickade: Fuldans
.
E.

2010 06 21

Nu längtar jag verkligen hem! Jag är så trött på att sitta inne dagarna i ända och försöka trycka in så mkt som möjligt i hjärnan. Vill ha sommarlov nu! Men det är imorgon och onsdag förmiddag kvar att plugga på innan det är dags att bevisa hur mkt biokemi som fastnat i minnet. Sen kan jag äntligen lägga undan alla papper och anteckningar, och packa ner allt i kartonger och väskor för att lämna rummet över sommaren och åka hem <3  Bara 3 heldagar kvar nu!
.
Toy Story 3 hade premiär häromdagen och den hade jag gärna sett på bio, som en 3D-premiär för min del om man bortser från Futuroscope (?) utanför Poitiers där de hade en massa coola filmtekniker. Men problemet är att man bara visar filmen dubbad här och vem vill höra "BAZ, BAZ!" på polska? Nej det går ju inte. Biljettpriserna skiljer sig åt enormt mellan Polen och Sverige. En vanlig film till studentpris går på 40 kr och en 3D-film kostar 50 spänn. Jämför med Sverige där priserna är typ 110 resp. 150 kr. Snacka om överpris!
.
Jag funderar ut de två alternativa scenariorna av biokemiresultatet. Tänk vilken lycka att passa! Men tänk om man inte gör det, och har en sommar av plugg framför sig.. åh vad tråååkiiigt! Jag måste måste måste klara det!
.
E.

Tårta och vals

.
.
.
.
.
E.

2010 06 19

.
Kunde inte låta bli att titta på bröllopet. Det var så fint :) Och sen kortegen och båten genom Stockholm <3
.
E.

2010 06 18

Jag fixade ännu en ljusglimt att se fram emot i sommar. Det än inget mindre än biljetter till Winnerbäck mfl i Långholmsparken 8e augusti som har köpts :D  Åh vad det ska bli kul! Har velat se honom ett bra tag nu, eller ja, sedan jag började lyssna under sommaren 2008 tror jag. Lyssna bara på den här låten: Lars Winnerbäck – Kom änglar - Live och hör publikens solo mot slutet :)  Extra kul att Oskar hänger med också!
.
Annars är det bara biokemi som gäller just nu. 4 dagar kvar, aaaaa :S  Men om en vecka är jag hemma, kanske äter någon god middag. Här blir det väl snart den nya favoriten knäckebröd med mozarella och stekt ägg, plus lite polsk snabbsoppa, Zurek.
.
E.

2010 06 15

Yeey :D Fick en 4a på biofysiktentan! Haha, så bra! Bara ett poäng från 4,5. Jag är nöjd :)
.
Redan igårkväll satt jag och pluggade ordentligt med A. Vi hann gå igenom ett antal av de viktiga punkterna och snart ska vi fortsätta. Om vi håller igång såhär med biokemin borde vi klara tentan den 23e.
.
E.

2010 06 14

Vilken lättnad! Biofysiktentan är över och det gick bra. Enligt beräkningar borde jag passa och kanske till och med med ett bättre betyg. Fast bäst att inte hoppas på för mycket, efter tidigare erfarenheter. Nu är det alltså bara biokemitentan kvar. Wooo, bara en kvar! Ska plugga jätteordentligt och jätteeffektivt de 8 hela dagarna som är kvar. Det är ju verkligen väl investerad tid - hela sommaren hänger ju på det här provet.
.
E.

2010 06 10

Ännu en exam avklarad. Utan större problem där med tror jag. Nu väntar man på resultat.
.
Ute är det nästan olidligt varmt. 30°! Det finns liksom inga kläder som passar den värmen, det enda är väl bikini och vatten att bada i, och det finns inte i närheten. Om två veckor drar jag iaf hem. Det känns verkligen inte så med tanke på vad som först väntar: biofysik- och biokemiexams! iiiiiii, läskigt! Bäst att sätta igång direkt. Måste bara visa en skärmdump jag tog från ett gossip girl-avsnitt. En häftig interiör.
.
.
Uppdatering: Jag klarade fysiologiexamen, men inte så bra som jag förväntat mig.
Aja, det är ett pass iaf! :)
E.

Space

När jag ritade mitt drömhus för ett par år sedan var det något liknande..
-

Ståtliga entréer

-

2010 06 07

Här händer inte mkt annat än plugg. Varje dag är den andra lik. Hittade någon arkitektur/inredningssida igen för ett tag sen med bland annat dessa bilder på fina badrum.
.
-
E.

2010 06 05

Äntligen blev det sommar även här! Det firades igår med att gå till Pasaz och kolla sommarkläder och äta glass :) På vägen hem inhandlades jordgubbar, och vad kan vara mer förknippat med sommaren än det?
.
E.

2010 06 02

Terminens första exam är över: hygiene & epidemiology. Inga problem :) Nu är det alltså 3 exams kvar på 3 veckor, sen ett efterlängtat sommarloooov. Men även om det redan är juni hade vädret här lika gärna kunnat vara oktober eller mars - kallt och regn. Aja, man sitter ju ändå bara inne förutom någon springtur då och då. Kylen är fylld så nu kan jag isolera mig ett tag till :P Surt är dock att knäckebrödet jag köpte med från Sverige är slut. Vad ska man nu äta till frukost?
.
E.

RSS 2.0