I studentrummet

Då var man alltså här i studentrummet i Wroclaw. Är ensam, bortsett från kärleken på Skype (tack för dess existens!), då tjejen jag skulle dela rummet med aldrig kom. Vet inte om eller när hon dyker upp. Är nöjd som det är nu iaf. Hela rummet för mig själv. Annars skulle det bli rätt trångt. Det var utdelning av info idag innan vi fick vissa lektionsplatser visade och sedan en guidad stadsvandring i mindre grupp. Det var en trevlig dag. Kul att få träffa och lära känna de man ska tillbringa de kommande 6 åren med. Medan jag var ute på stan fixade mamma i ordning mina grejer i rummet och köpte mat så att jag klarar mig ett bra tag :) Veckan som kommer blir ganska "luftig". De enda lektionerna är polska mellan 5 o 6 på eftermiddan och frågan är om jag ens behöver gå på de lektionerna med tanke på att jag kan polska... Jag drar dit imorn o kollar läget helt enkelt. Två böcker ska beställas: Grey's Anatomy for Students samt Sobotta Atlas of Human Anatomy. Blir spännande att läsa! Dessa bör nämligen pluggas på redan nu. Så förutom att fixa med beställningen av böckerna imorgon, ska jag även fixa det sista på kemikursen. Målet är att bli klar imorgon. Det borde inte va nåra problem med tanke på all tid jag har på mig.  För övrigt saknar jag kastruller, stekpanna och tändstickor, så jag kan änsålänge inte laga mat, men det fixas nog imorgon. Gäsp, borde sova.

E.

Resa

Härligt att äntligen få sitta vid sin egna nya bärbara dator! Äntligen! Så snygg dessutom. Mindre härligt är förstås det faktum att jag fortfarande är sjuk och kommer vara det ett tag till. När man istället kunde ha träffat kompisar en sista gång före resan så måste man vila. Otur :( 

Läste på reseguiden.se om en kvinna, 33 år, som varit i hela 81 länder! Wow, va häftigt! En riktig globetrotter. Jag vill också. Men jag har ju en hel del resor kvar att göra för att komma upp i 81 länder. Har hittills besökt 17, varav alla i Europa. Frågan är, när ska man hinna med allt? Plugget slutar när jag är 25 år, sen kan man ju specialisera sig, men det är ju så mkt annat som vill hinnas med just i den åldern. 

Idag ska jag iaf börja packa. Shit, bara 3 dar på mig :/ Och sen kommer jag säkert ändå glömma en massa, eller det kommer som vanligt att kännas så iaf. Tre resväskor får följa med, men då ska ju alla höst- och vinterkläder packas ned. Plus en del lättare kläder, för i Wroclaw är det tydligen fortfarande varmt. Undrar vad som kommer stå på min vardagsmeny fortsättningsvis. Det var ju inte den allra bästa gourmetmaten som jag käkade i Norge nu i somras. För mkt kolhydrater och för lite grönsaker. Måste tänka på tallriksmodellen.  

E.

Sjuk

Va trist. Är sjuk. Feber och halsfluss. Har fått penicillin så jag är väl snart på bättringsvägen. Det är ju inte såhär man vill spendera sista veckan före Wroclaw :( Det är ju så mkt man måste passa på att göra. Eller rättare sagt många att passa på att träffa. Så en massa vila nu!

E. 


Sseeg dag.

Lite småseg dag. Slappkollade på tv imorse. Så småningom var det dags att städa rummet, efter en allt för lång stökig period måste jag erkänna :P Men det var ju såklart inte det lättaste. Hittar ju saker som uppehåller mig hela tiden. Typ kamera + död ros = photo session. Kan visa sen (inte för att det är nåt spec men ändå). Av nån anledning fick jag lust att lyssna på Britney Spears nyss :/ De där gamla låtarna från 2000 när man gick på mellanstadiet :) Lite kul ändå.   

E.

tick, tick, tick, tick, tick, tick, tick, tick...

Åh, det börjar närma sig :( Igår var det exakt två veckor kvar tills jag drar. Usch. Tänk att få stanna i Sverige och plugga. Lyx. Att få ha de man tycker om nära. Lyx. Fatta hur bra det varit hittills, egentligen. Och fatta hur jobbigt det kommer bli. Två veckor kvar och de ska jag ta vara på!

Idag blir det en promenad i Rosendal på Djurgårn. Måste känna av de sista sommarvibbarna med grönska och blommor. Lite värme och sol förhoppningsvis också.

Nu är det carpe diem som gäller.

E.

augusti

Det var tänkt att familjen skulle dra på en campingtripp runt Vättern, typ förbi Gränna och så.. men efter en dyster väderprognos bestämdes det att vi åker till farmor och farfar i Värmland istället, och gör dagsturer därifrån. Något som ska besökas är ett hus som är byggt i ett växthus för att utnyttja växthuseffekten. En riktigt häftig lösning som jag ser fram emot att titta närmare på. Vad mer kan man se i Värmland? Det återstår att ta reda på.

Helgen tillbringades på fina Fyrudden. Det var "kajfest" med dansbandsmusik första kvällen och nån covergrupp "Titanix" andra. Vi var aldrig in och dansade, det krävs lite mer drag för det., hehe..  Hursomhelst blev det ett dopp i havet som faktiskt var varmt, vilket ändå inte föranledde ihoppning utan att först ha känt på vattnet ordentligt, enligt alla mina principer.

Om nån timme ska jag dra iväg med kärleken och springa en runda i Brantan. Tills dess: kemi, som för närvarande handlar om syntes av bensanilid. Mucho spännande.. njaa..

E.

RSS 2.0