2010 04 30

Valborg idag. Jag får väl titta på firandet på svtplay sent ikväll när det läggs upp. Här är det mer än vår! Så varmt! Var ute och handlade mat, men resten av dagen blir det plugg inför clinical anatomy-slutprov på tisdag.
.
E.

2010 04 29

Ibland får man en bild eller en musiksnutt på hjärnan som man inte kan komma på vad det är eller vad det kommer ifrån. Jag fattar verkligen inte varför, men imorse var det ett ansikte som jag fick tänka länge på innan jag kom på vem det tillhörde (en biroll i Grey's Anatomy). Under eftermiddagen var det en kort musiksnutt. Jag testade till och med midomi.com där man kan sjunga eller humma in en bit av en låt för att de ska hitta vilken låt det är. Men det slutade med att den föreslog Rammstein, haha, var jag så dålig? Det var nämligen något helt annat jag letade efter. Nyss kom jag på vilken låt det var, efter lite eftersökningar: Jennifer Lopez – Baby I Love U ! - R. Kelly Remix Det är verkligen som en seger när man kommit på vad det är som hjärnan plockat fram åt en.
.
E

2010 04 28

Det blev en 4a på biokemiomprovet förra veckan. Inte illa. Ett prov kvar före exam, som jag är riktigt nervös inför trots att det är nästan 2 månader kvar. Alla exams är på liv eller död det här året.
.
E.

2010 04 26

.
Bilden skulle kunna vara mormors och morfars trädgård. Det är verkligen vår här, med temperaturer runt 20° (och åska just nu). I helgen var jag alltså hos mormor och morfar. Satte en solstol ute på altanen och lapade sol. Lite färg snappades till och med upp. Jag och mormor tog en cykeltur i skogen på lördagen, och en cykeltur till kyrkan på söndagen. Prästen snackade om hur viktiga söndagsmässorna är: "Om du skulle få frågan: söndagsmässan eller livet?..." Jag fattade verkligen inte logiken i det där. Inte i någonting av det som sas iofs. Det känns så manipulativt, trots att det inte handlar om någon sekt eller något sånt, när alla i kör säger trosbekännelsen eller sjunger sångerna. Allt utan att tänka kritiskt. Det är något man växer upp med. Man härmar föräldrarna. Hur ska någonting gå vidare och utvecklas om hjärnorna inte arbetar själva. I senaste avsnittet av Jonas Gardells program "Åh herregud!" fick man veta att det finns ett område i hjärnan som står för religiösa tankar. Det möjliggör en religiös tolkning av olika händelser. Konstigt. Frågan är hur långt vetenskapen måste sträcka sig innan folk fattar att religion inte är kvalificerat för ett modernt liv.
.
Annars är det presentationer och prov i planeringen. Nästa ljusglimt är onsdag nästa vecka då jag åker hem för att fira Oskar och för att gå med på äldreboendet där jag ska sommarjobba. Ikväll ska jag förbereda mig inför torsdagens fysiologipresentation genom att läsa på om hjärtats cirkulation.
.
E.

2010 04 19

Åh, jag var just och kollade mitt biokemiprov från förra veckan. Jag var sååå nära på att passa. Surt, men då vet man ändå att man kan. Bara att plugga in allt.
.
Det är riktigt varmt här nu :) Tog en springtur igår och det var t-shirt som gällde. Blir 19° idag med. Dessutom doftar det av blommande träd överallt. Det är något som verkligen är förknippat med skolavslutningar - det fanns syrenbuskar på vägen till Skarpnäcksskolan. Men än är det inte skolavslutning på ett tag.
.
.
E.

2010 04 18

Sommarställen :) Det vore något.
.
-
E.

2010 04 17

Titta vad man hittar :)
.
.
Från konserten utanför Grenoble i somras. Härliga tider! :D Särskilt jämfört med nu. Plugg, plugg och plugg. Ännu en helg med biokemi. Omprov på onsdag. Dessutom närmar sig slutproven. Det första - Clinical anatomy - redan 4e maj, men resten är i juni. Nu pågår en omröstning för att bestämma provdatum. För övrigt får man hoppas att askmolnen från vulkanen försvinner snart! Se vad världen är beroende av flyget.
.
E.

2010 04 14

Puh, biokemiprovet är över och det kan till och med ha gått bra. Får se resultatet imorgon eller i övermorgon.
.
Att polska flaggor med svarta band vajar överallt kunde jag observera från spårvagnen på väg till Tesco. Köpte äntligen en stavmixer! Tänk vilka möjligheter jag har nu, haha! Alla smoothies jag kan göra. Alla soppor. Och så slipper jag mosa bönor med gaffel när jag vill göra biffar. Woho :)
.
Det är verkligen vår här med vissa gröna träd och buskar här och var. Och jättegrönt gräs. Man glömmer hur färgstarkt det är. Apropå grönt.. fick lära mig på senaste biofysikföreläsningen att just grönt är den färgen som ögat har mest kapacitet att se. På fredag blir det en säkert väldigt intressant föreläsning av den franske kirurgen Jean-Michel Dubernard. Det var han som utförde den första ansiktstransplantationen - den på kvinnan som fått ansiktet förstört av en hund. Här är föreläsningens tema:
.
.
La nu märke till bilden längst till vänster. Jag läste om den operationen på någon nättidning. Mannen fick en donerad hand framgångsrikt ditsydd. Handen var efter ett tag nästan helt funktionell. Men plötsligt ville han inte ha den längre och de amputerade den, eftersom han blev äcklad. Skumt egentligen, att man hellre har ingen hand än en lite annorlunda. Men det är förstås en massa psykologi bakom.
.
E.

2010 04 10

Tog en joggingtur med A&A imorse. Vi sprang förbi koloniområdet med bebodda hus och jag såg då att en polsk flagga var på halvstång. Tänkte att det var någon familjetragedi, tills nu när jag läste DN. Polens president Lech Kaczynski och många polska politiska toppar dog i en flygkrasch på väg till en ceremoni till minne av Katynmassakern där nära 22000 polacker avrättades, varav över 14000 var officerare. Vilket sammanträffande va. Massakern fortsätter att skörda offer.
.
E.

RSS 2.0