2010 05 29

Haha, ser man på :D För en gångs skull vinner min favorit! Yey! Fattar bara inte hur Danmark kunde komma så högt upp. För att det var en sån där klassisk eurovision-låt kanske.. Hursomhelst, A bakade norska skolebrød som var riktigt goda och var kvällens tilltugg eller vad man kallar det, middag skulle man också kunna säga, haha :P
.
Idag kom jag hem från mormor och morfar där jag varit sedan i torsdags. Har promenerat, ätit och pluggat, som det brukar vara där :) Det hade gärna fått vara liite varmare så att man kunnat sitta ute och sola som sist. På sistone har jag även börjat kolla, eller jag är halvvägs igenom första säsongen av Gossip Girl. Inte den mest lärorika serien kanske, eller något i samma klass som Grey's Anatomy eller Private Practice, men man fastnar helt klart. Ska kolla något avsnitt innan jag lägger mig. Man blir alltid så sömning av eurovisions rösträkning.
.
E.

2010 05 25

Min favorit inför lördagens Eurovision!

E.

2010 05 24

Skönt att ha lagt viktiga punkter bakom sig. Jag klarade hjärt- och kärlprovet i fysiologin med en 4a. Av biofysiken och biokemin är det bara exams kvar. På torsdag är sista delprovet i fysiologin och imorgon är det sista provet och presentation om rengöringsmedel i hygiene. Såg många som var uppklädda inför olika exams idag. Ja, sommarlovet närmar sig. Exakt en månad kvar nu faktiskt :)
.
De senaste dagarna har man haft anledning att gå ut, om så bara för en promenad, för att kolla floden. Så det har blivit både springrundor och promenader. Igår hade vattennivån sjunkit. Även om sandsäckarna inte användes för att stoppa vattnet blev de till sittplatser för trötta gamlingar, mediterande (?) och kompisgäng.
.
Wroclaw som i miniatyr ;)
E.

2010 05 23

E.

Wroclaw

Lägg märke till den omgjorda Cocacola-loggan. "Capitalism"
.
Wroclaws tågstation som nu renoveras.

Vinter i Tullinge

.

2010 05 22

Sandpåsar och vatten, med mobilkameran.
.
E.

Floden

Oj, vattnet har nått en bra bit över sin vanliga höjd. Längs med den normala vattengränsen finns en gräsyta där folk lägger ut en filt och slappar eller käkar picknick, men den ytan är nu helt under vatten. Alla buskar och träd får en rejäl bevattning. Det är verkligen tur att vallen finns här. Den är tillräckligt hög för att åtminstone hålla för en extra meter vatten. Ändå var det febril aktivitet med att fylla sand i säckar för att säkra folks hus. På andra sidan vallen finns bebodda kolonihus. Kommer vattnet dit är det kört för dem. Vi ska ta en promenad ikväll för att kolla läget. Det är ju lite spännande det här måste man säga.
.
.
E.

2010 05 21

Det var väldigt mycket vatten i floden när jag gick till biokemin vid 10. Väl där visade sig att det inte skulle vara några labbar idag eftersom det är rectors day. Fattar inte grejen. Alla var ju där. Hursomhelst var det bra att jag gick dit eftersom jag mötte "chefen" för biokemin. Jag frågade om de rättar exam gemensamt, och som tuuur gör de det! Först rättar chefen sen kollar en annan lärare att det var rätt gjort varefter en tredje lärare ser till att poängen är rätt ihopräknad. Puh, det var en lättnad, för jag har nämligen en känsla av att lärarna rättar ganska olika så att det blir orättvist. Och nästa lättnad var att andra chansen för biokemins final exam är sista veckan i september. Yes! Det betyder att mina planer får vara kvar som tänkt :) Inte för att jag tänker faila exam i juni, men utifall att är det bra att veta.
.
Nu är jag iaf förberedd inför en eventuell vattenavstängning. Jag har köpt vatten, diskat allt och sköljt alla äpplen, haha ;)  Ska strax ta en springtur, så jag hoppas att vattnet är kvar när jag är tillbaka. 9 människor döda ser jag nu på DN.
.
E.

2010 05 20

Det är lite av ett kaos här i Wroclaw-regionen just nu. Natten mellan fredag och lördag kommer flodvattennivåerna ligga som högst och detta riskerar att resultera i översvämning. Ryktet om avstängning av vatten och elektricitet verkar ha pågått ett tag, vilket har gjort att folk har bunkrat upp med vatten i badkar och kärl samt köpt slut på dricksvatten i affärerna. Jag undrar varför jag är som mest törstig just när jag behöver spara det lilla vatten jag har? Lektioner är inställda imorgon, men jag ska nog gå till biokemin ändå för att vara säker på att jag inte missar en eventuell chans att ta igen labben. Ändå tror jag inte att det kommer hända något. Vattnet kommer säkert hålla sig i floden. ...Trodde jag tills jag såg de här bilderna :/  Jag tar med mig kameran imorgon och kollar läget.
.
.
E.

2010 05 19

Puh, så var denna stora dag över. Biokemin imorse gick riktigt bra! Jag kunde allt, tänk om det alltid kunde vara så ;) Fick en 4a såg jag nu. Fysiologiprovet kan det nog vara lite hursomhelst med :/ Vi får se.. Nästa prov är biofysiken på måndag. Bortsett från en missad labb att ta igen på fredag är det alltså långhelg. Det är två veckor kvar till första exam: hygiene & epidemiology. Ja, då har man nog läget under kontroll :)
.
E.

Gener och träning

Jag läste en riktigt intressant artikel på DN! Handlar om att man nu kan göra ett gentest som kollar ämnesomsättningsgener för att få veta vilken typ av mat och vilken träning man ska välja för att exempelvis gå ner i vikt. Dryga tusenlappen går det på. Men tydligen ska testet så småningom förbättras ytterligare genom att inkludera fler gener, så jag väntar tills jag är lite rikare ;)
.
Jag har bestämt mig för att köra igång med träningen så här inför sommaren. Drygt 5 veckor kvar nu. Igår rullade jag ut träningsmattan för första gången i det här rummet (bytte ju rum efter sommaren), för att göra lite crunches och sånt, och jag får erkänna att det känns i magen idag. Bra! Det är ju så enkelt och kräver inte mkt tid alls, så jag tänkte att ett sånt pass kan man fixa varje dag.
.
E.

2010 05 18

Igår kom jag på att vi skulle ha ett hygiene-prov idag med öppna frågor om tungmetaller och gifter. Oups. Läraren ser kursen som jätteviktig och jätteallvarlig medan eleverna ser lätt på saken - det finns ju så många tyngre och viktigare kurser som måste kämpas med. Imorgon är det alltså biokemiomprov, sista provet innan exam, samt prov på hjärt- och kärlsystemet i fysiologin. Jag tror båda kommer gå bra.
.
Jag och A var nyss nere i studenthusets kontor för att fylla i en ansökan om rum för nästa år. Förra året var det enkelt. Muntligt sa man bara om man villa stanna i rummet eller inte. I år har de komplicerat de hela, och inkluderar uppgifter som nettoinkomst för en person ur familjen och antar kilometer hem. Alltså... Det borde inte vara relevant i sammanhanget. Jag menar, vad kan de dra för slutsatser av inkomsten? Hur mycket de kan höja hyran utan att det svider för mycket? Dessutom kan de ju omöjligt jämföra polska med svenska eller norska löner på ett rättvist sätt. Till råga på allt säger de att de inte kan garantera ett eget rum nästa år. Det beror på hur många som ansöker. Hmm.
.
E.

Fynd!

Jag hittade världens sida igår, med en massa bilder på jättehäftiga, spännande, moderna hus! Låt mig visa ett urval :)
.
.
.
.
.
E.

2010 05 13

Det har varit lite fram och tillbaka med internet de senaste dagarna. Man känner sig så isolerad då. Igår lyckades jag och Johan iaf boka både flyg och 3 nätters hotel i Edinburgh. Billigt och bra :) För resten av veckan får vi se. Då kanske man åker och vandrar nånstans.
.
.
Introt till sommarjobbet på äldreboendet gick bra. Det var trevligare än jag förväntat mig :P Mycket trevligare än förra årets praktik på sjukhuset här i Wroclaw. Och med tanke på att jag varken missar Winnerbäcks eller Timos koncerter tycker jag att sommaren artar sig bra :)
.
Nu är det två presentationer och 8 prov kvar, varav 4 exams, innan jag åker hem den 25e juni. Tänk, då är andra året klart!
.
E.

2010 05 snart 05

Tur med askan där! Den håller sig borta från London :)
.
Clinical anatomy-slutprovet gick bra, det var inga svårigheter. Dessutom var det ju så spännande att lära sig mer praktisk teori, om man nu kan säga så. Nu på kvällen bakade jag och A äppelpaj, mmm :) Det var vår belöning för allt slit, hehe :P
.
Har tillslut packat klart väskan som ändå är halvtom. Bra! Då kan jag fylla den på väg tillbaka. Knäckebröd.. hmm.. vad mer?
.
E.

2010 05 04

Åh nej! Ett askmoln är på väg mot Storbritannien, det ligger över Irland nu :/ Hoppas verkligen att det börjar blåsa västerut eller bara stannar där det är så att jag kan åka hem som planerat via London imorgon. Planet från Wroclaw ska landa 10:30 i London och sen har jag 3 timmar till flyget till Sthlm. Hoppas hoppas hoppas!
.
E.

RSS 2.0