Torsdag 090129

Då har man både tagit det lugnt och pluggat kemi dessa dagar. Så skönt att va hemma! Nu är magen full av pannkaka som jag kände för att fixa nyss. Såg ett simpsons-avsnitt med Oskar medan vi åt. De gör parodi på Apple, haha :P 

Har inte varit ute sen i måndags. Det är inte bra. Och det känns. Det känns att man vill göra nåt, röra lite på sig, så jag måste ta en promenad. Strax blir det svart ute. Får man inte se lite sol här eller? Enligt datorns prognos blir det sol ända till tisdag/så långt prognosen sträcker sig. Låter bra det :)  Imorgon ska jag med Laura till en fest i hennes skola. Blir kul.

Nu blir det promenad. I snön.

E.

Måndag 090126

Sitter med kemin nu. Dagen har verkligen gått fort fram. Kanske för att jag vaknade sent. Lyssnar på pluggmusiken nr 1: Yann Tiersen. Aminosyrorna ska läras in. Tänkte vara effektiv så att jag kan ha kul sen, men alla vet väl hur det brukar gå med det  :P  "Kämpa på!"

E.

Hemma-aaaa ;D

Som rubriken lyder är jag hemma nu :D yes! Johan hämtade mig i Skavsta. Flyget var försenat först 20 min innan vi fick gå ombord (?).  Sen gick resan bra tills vi skulle landa. Det var så låga moln att planet lyfte igen, för att hamna på tredje plats i landningskön :(

Hursomhelst.. kom hem.. åt korvstroganoff med hemgjord pasta o sallad, och nu sitter vi här o slappar. aah :)

E. 

Lördag 090124

Klockans visare snurrade fram fort denna natt. Det tog mig många timmar innan jag tillslut, vid 4-tiden, diskade - något jag verkligen inte kände för. Och sen packade jag. Sakta, sakta plockade jag ihop mina saker och la dem i väskan. Datorn och necessären åker i sist. Nu är det halvljust ute. Kollade just temperaturen i Sverige och insåg att jag kan lämna pälsjackan hemma. 

Jaha.. vad gör man såhär 2 timmar innan det är dags att dra? Frukost... sista kylskåpstömningen. Packa det sista förstås. Städa lite kan man ju göra.. Nu har jag börjat tröttfrysa :/

E.

Kylskåpstömning


Sådär ser en tömma-kylskåpet-middag ut om man har tomater, ägg och camenbert att käka upp :)  Tomater är ju väldigt goda med svartpeppar. Minns att jag brukade skära en tomat och hälla på lite olivolja, balsamvinäger och svartpeppar, som förrätt hos Josette & Gerhard i Frankrike för några somrar sen :)  De rektangulära mackorna är majsknäckebröd som är rätt speciellt. 

E.

Fredag 090123

Det har liksom inte riktigt sjunkit in att jag ska hem imorgon. Här sitter jag och bläddrar runt på internet. Har precis käkat en "tömma-kylskåpet-middag". Rummet är helt kaos-stökigt. A kom förbi för ett tag sen och jag röjde undan kläder från den oanvända sängen för att ha nånstans att sitta. Ska sätta igång med disken och sen packa. Jag ska checka in väskan, så nu behöver jag inte fundera nåt spec när jag packar. Är bekväm och tar taxi till flygplatsen med en kompis o hennes brorsa. Sen hämtar Johan mig på Skavsta :)

Har spenderat kvällen i pasaz (köpcentret 10 min härifrån). Kollade affärer, provade kläder och skor, men inget var rätt. Fikade med A och hennes syrra. Sen gick vi på bio och såg Underworld. Rätt intressant.  A's syrra går 5:te året och berättade om hennes "äventyr" på sjukhuset. Hon sa att vi egentligen kan gå och kolla på vilka händelser som helst i sjukhuset, och det var framför allt tal om födslar, som hon själv ska underhålla sig med under mer än ett dygn tror jag. De ska till o med sova på sjukhuset för att va på plats när det händer, och sen får de ett par timmars ledighet för att åka hem och duscha innan de ska tillbaks igen. Wow, det är vad jag kallar spännande :) Inte som det vi håller på med nu.  Har sett nästa termins schema. Det är fullspäckat! Jobbigt! För man behöver ju en massa tid till eget plugg, så som vi haft denna termin, men på måndagar, för att ta ett exempel, börjar computer science (som jag trodde var helt avklarad) vid 8 och anatomin slutar kl 8 på kvällen. 

Dags att sätta igång. Låt mig börja med en packlista. Listor är sedan länge ett av mina nöjen :P

E.




Torsdag 090122

Woho! :D Jag klarade det! Vilken otrolig lättnad! Jag var den tredje som gick in (bäst att gå in fort innan lärarn har tröttnat). Fick en fråga om radial nerve som jag inte klarade till 100 %. Blev så förvirrad som man blir när man sitter där i den pressade situationen. Jag glömde exakt hur stor del av baksidan av handen som är innerverad av just radial nerve, gissade fel. Då tog läraren en white board-penna och markerade gränsen på min hand. "Nu kommer du aldrig glömma det.". Haha :P  Sen fortsatte det med en fråga om thyroid cartilage. Inga problem. När han märkte att jag kunde, gick han vidare till frågan om musklerna till soft palate.. som tydligen heter gomsegel på svenska, såg jag nu. De hade jag läst mig namnen på imorse så inga problem. "Okey, you passed."  Passed.... sa han passed?? Ja det gjorde han! SEGER! Gick väl tankarna på ett ungefär, hehe :)

Men nu är jag så trött.. För första gången på länge länge kan jag sova hur länge jag vill. Yes! Godnatt!

E. 

Onsdag 090121

Har precis varit och ätit den stora, långa och goda frukosten nere i buffén :) Proppmätt! Nu ska jag plugga innan jag drar och möter A för att få indexen signerade, och sen gå på en föreläsning av prof. Paul Weindling från Oxford Brookes University, som ska berätta om "Human Experiments and Nazi Genocide". Det ska bli riktigt intressant. Han har egentligen två föreläsningar, förutom denna även "The Problem of Race", men man har ju inte tid att sitta på föreläsningar hela dagen. Jag och A ska väl förhöra varann idag också, så att vi är riktigt förberedda inför imorgon. Det är ju en sak att läsa om nånting och fatta, och att sen redogöra för det. 

Igår hann jag inte med nån träning, satt och lärde mig struphuvudets detaljer igen. Än är jag inte nervös, men jag vet att imorgon blir det kris :P  Man kan inte längre rycka på axlarna åt proven (iofs har jag väl aldrig gjort det men..), det här är dödligt allvar. Ett snedsteg får såna stora konsekvenser. 

Har inte hunnit att lägga in helgens bilder, men här är en på kören i kyrkan.



E.

Tisdag 090120

Fan, jag klarade det inte. Det blir alltså muntligt omprov på torsdag. Två dagar på mig att plugga. Och jag måste boka om mitt flyg. Kan ju inte ha kemin på fredag för jag hinner inte plugga till det och skulle bara faila igen. Man kan ju göra kemiprovet torsdagen den 12e februari, och eftersom det inte går nåt flyg från Sthlm till Wroclaw på onsdagen utan på tisdagen, så blir det 4 dagar mindre hemma. Va trååååkigt!!! :( 

Jag har två saker att va nöjd för idag, ändå. Var hos frisören som klippte en lite "kortare" men fin frisyr (de där 4-5 cm jag sa i början att hon skulle ta, blev ju mer än så..) och satte i nån inpackning och sen nåt repair-medel. Igår kväll kom jag på att mamma kommer idag och att jag ska åka till hennes hotell, och plugga förstås. Men om man pluggar bra några timmar så kan man ju som belöning få smita ner till gymmet :)  

Annars... finns det väl inte så mkt att säga. De deprimerande svarta fåglarna har som vanligt belägrat träden här utanför. Det är mörkt, grått, regnigt, halt och slaskigt - precis så man inte vill ha det. 


E.  

Måndag 090119

Random uppspelning på Spotify av Winnerbäck sen jag kom hit igår kväll. Hörde låtar jag nog inte hört förr. Och hur grym är han inte, säg. Vilken artist kan trollbinda en så? Det är ingen annan som jag sitter och lyssnar på så, alltså verkligen LYSSNAR. Han har nåt att säga, inte som de flesta andra. 

Blir inte mkt till egenlagad studentmat idag. Äter mormors goda grönsakssoppa och smarriga kotletter :)  Men det är ju inte det som är det viktiga nu.. Anatomiprovet!!!!!  Räknade nyss hur många av frågorna som var repris från förra veckans prov: hela 29 stycken, av 60 totalt. Det är mkt! Och det kändes så mkt bättre denna gång, trots att jag inte hade gått igenom alla frågorna från förra provet (som jag på ett eller annat inofficiellt sätt fått tillgång till). Är iaf säker på att jag har minst 65 poäng, vilket innebär att jag inte har helfailat. 60-79 poäng --> muntligt omprov med den läskige läraren (som vi har skrattat så mkt åt, haha :P )      Resultatet kommer imorgon bitti. Så det blir en runda först till anatomibyggnaden, sen till två ställen för att signera index, sen till frisören och sen till den sista psykologilektionen. Index är alltså små böcker där lärarna signerar att man klarat hela eller halva kursen, beroende på om den tar slut denna termin eller nästa.  Ska bli kul att klippa sig iaf :)  Hoppashoppashoppas verkligen att jag blir godkänd! Alltså, det blir ju väldigt jobbigt om jag inte gör det med tanke på att jag annars måste plugga både anatomi tills torsdagens muntliga, OCH kemi tills fredagens tredje omprov :/

Innan jag sätter igång med att plugga aminosyror ska jag och A dra och träna :) Det blir mkt bra! Fast jag har typ träningsvärk i triceps från gårdagens väskbärande...  

åååhhh fatta! Jag är snart hemma :D    Jusste, jag skulle ju visa bilder från helgen. Kunde ju inte låta bli att gå en liten fotorunda hos mormor och morfar :P

E.

Söndag 090118

oooohhhh! Läste just på msn:s nyhetssida att Peter Jackson kommer med en ny film i december: filmatiseringen av "Flickan från ovan", som är så grymt bra. Såå himla spännande! :D  Men det är ju mkt kul att längta till innan dess. Först till lördag, sen till påsklovet, sen till sommarlovet :)  

Jag hade en bra helg hos mormor o morfar. Igår åkte vi och lyssnade på morfars kör som sjöng julsånger i katedralen i Opole. De hade till o med en inspelning där som ska bli en skiva. Förutom det var det god mat och plugg. Är ju anatomi retake imorgon... ujuj.. Därför måste jag sätta igång med pluggandet. Somnade ju nästan på tåget, trots att det var så himla slängigt att man inte fick sitta still. 

Får visa bilder från helgen imorgon, efter min dödsdom.

E.

Fredag 090116

Typ 3 timmar innan det är dags att dra. Måste diska, plugga, städa, packa och laga mat. Igårkväll bokades biljetten hem. Om exakt en vecka och en dag, sitter jag på planet. Yey :D  Men tills dess.. -ser en bild framför mig där jag först står upp men blir nedknockad av ett ton böcker som regnar ner på mig- . Sista biten av Juno blev dagens frukostunderhållning. Så fin :) 

På tisdag kommer mamma hit. Då får man bo fint under två dagar. Två dagar med kemiplugg, men man hinner väl med ett varmt bad och framförallt goda never ending frukostar. haha :D  

Nu måste jag sätta igång! Ha en skön helg!


Ibland är det intressant att googla nåt flummigt ord och se vad man får fram för bilder. Denna är svaret på "lycka" :)

E.

Post anatomi, pre plugg

Gick några ärenden före anatomin. Köpte födelsedagspresent till morfar. Han gillar ju historia och musik, så det fick bli en bok med samlade polska "nationalsånger" med noter, text och historien bakom. Borde bli bra :)

Anatomilektionen förflöt smärtfritt. Läraren presenterade ryggmusklerna, beklagade provresultatet samt det faktum att eleverna bara kan de gamla frågorna från gamla prov (gamla elevers förtjänst) som de pluggat in "som datorer". haha, man var ju tvungen att småflina lite diskret.  "Soo baaaad, he KNOWS!"

Ikväll ska jag minst lära mig om nasal cavity och pharynx. Jag har ju nästan hela dagen imorgon på mig också. Tåget till mormor och morfar går framåt kvällskvisten (haha, heter det så?). 


vinterland, vinterland...

Nu är det tyvärr inte knastrande snö under fötterna längre. Nu är det det värsta slasket jag nånsin (och då menar jag verkligen nånsin!) varit med om! Eftersom de inte skottar så ligger ju all snö kvar och blir till stora slaskvattenpölar som bilarna, med gaspedaler som verkar ha fastnat i botten (!), skvätter upp på en om man inte står 50 meter ifrån vägen. Vafan, de är helt galna! Man går i vanlig takt över en liten liten gata med väldigt få bilar som inte borde köra mer än 30 km/h där eftersom de kommer från en korsning och strax ska stanna vid en korsning igen. Och vad tror du inte att de gör?! Tutar som om man försökte korsa en motorväg! Så himla töntigt! Alla har ju för tusan lika mkt rättighet att vara där med eller utan bil. Man kan ju bli galen.  Och när man ska skynda sig över vägen för att dels undvika att stå i slasket vid sidan av vägen och fylla skorna med mer vatten än som redan finns där eller få slasket i ansiktet eller annat som man helst slipper, så får man en utskällning av nån annan fottrafikant, typ: "Det är redan så många som dött just här. Det är rött och en bil kommer. Akta!"   A: "Vi är redan döda. Vi kommer just från anatomin." haha.  Så fel alltihop. Det är mkt kvar att ändra. Varför är inte skolsystemet digitaliserat? Man måste springa runt med en liten bok som lärarna ska signera. Det känns ju lite medeltid...


Hittade ett antal låtar som har några år på nacken och som man minns från mellanstadiet typ. Låt mig bjuda på två:

Hanson - mmmbop, från 1997.


Wheatus - Teenage Dirtbag, från 2000

E.

Omelett med köttbit

Man har inte mkt att välja på och man ska vara borta i några dagar. Vad gör man om inte en man-tager-vad-man-haver-omelett?

Jag haver ägg, majs, ärtor, champignoner, lök, kryddor och kött.

Så jag stekte de skivade champignonerna tillsammans med hackad lök i smör, innan jag knäckte i ägg och hällde på lite majs och ärtor och peppar och oregano. Köttbiten stektes för sig. 

Gott, snabbt, nyttigt och GI (!). 

Le voilà:


E.

Studentmat

Fick en idée nyss när jag stod och "lagade till" lunchen. Varför inte tipsa lite om studentmat. 

När målet är att det ska gå snabbt kan det gå till såhär. (Vi skippar materiallista, hypotes och diverse annat som kanske borde ingått i (labb-) rapporten av detta experiment, och går direkt på utförandet.)

Tortillan lades upp på tallriken. 
3 konserver öppnades: tonfisk, majs och ärtor. 
En lagom mängd av dessa blandades i en liten skål tillsammans med peppar och oregano (de enda tillgängliga kryddorna här, som används till allt!). 
Blandningen lades upp i tortillan, och vips - voila le dejeuner!

Slutsats: har man bara tortillabrödet så kan ju dess innehåll varieras i all oändlighet. Nästa gång får det kanske bli en färsk salladsblandning. Något annat jag förstås missade var ju disk-aspekten. Man måste ju minimera disken, vilket gör att burkinnehållen skulle blandats direkt på tortillan, haha :P



Tillbehörsförslag: Gray's anatomy.

E.

Torsdag 090115

Dagarna snubblar fram. Redan torsdag och 9 dagar kvar tills man drar hem. Verkar så iaf. 

Igår var jag och tränade. Det hårdaste passet de har på det där stället tror jag. Kul var det :)  Jag var ju "ledig" igår. Hade inga lektioner men desto mer att plugga. Bestämde mig för att inte gå och lägga mig förrän jag lärt mig hela larynx. Det funkade! Nu sitter jag och repeterar musklerna. Det är så kul när man inser samband och helheter. Alla delar som samarbetar för att vi ska få fram lite ljud. Högst användbart förstås. 

Kemiprovet är nästa fredag, så nu kan man "lugnt" koncentrera sig på anatomin. Jag åker till mormor och morfar i helgen. Äter god mat och njuter av bekvämligheten. På lördag ska morfar sjunga med sin kör i kyrkan (tror jag det var), och jag och mormor ska säkert dit och lyssna. Har inte varit i Opole på länge, bara tågstationen räknas ju inte. 

Haha, som jag sa förut om bilar som sladdade med flit på svängen här utanför... Det är okej om man har en mindre bil men, hahah, inte med en stor, tung och otymplig Ford kombi/herrgårsmodell eller vad de nu heter.

Förresten Oskar! Jag såg nyss en fågel flyga förbi med två cigg i munnen! Se!!! Om den kan göra så med cigaretter så klart att den kan göra samma med ett tuggummi! Därför: spotta aldrig ett tuggummi på marken. Herregud, kan det va så svårt att låta bli?






Klart slut.

E.

Fail

Som förväntat: fail. Till o med: fetfail. Har ändå fortsatt plugga aminosyror, men jag hade tänkt lära mig larynx idag. Imorgon är det ju inga lektioner så då finns det mkt tid att plugga. För jag måstemåstemåstemåstemåste klara nästa prov! Vill inte bli utfrågad om det där av den läskige läraren. 

Jag längtar till sommaren som aldrig förr (liksom, sen när längtar jag till sommarn så här tidigt på året?) Till resor, ledighet, sommarkläder (både jag och A fick erkänna idag att vi börjat tänka på vad vi ska ta på oss då, haha), god mat, sol, glass, sena kvällar, värme!, bad, solbränna, äventyr och nya upptäckter. Vill till Frankrike, och såna planer är i gång :)  Har ju inte varit där sen våren 07 när jag praktiserade i konditoriet. 

Dagens låt:    Winnerbäck - Elden


Så härligt realistisk och okonstlad!

Nu ska jag tillbaka till verkligheten.

E.

Tisdag 090113

Hah, jag fick just veta att 8 pers av 40 hade klarat provet igår. Bland tandläkarna var det 4 av typ 13. Haha.. wow, det är ju ingenting! Shit.. Undrar vad jag fick för poäng.. om det var långt ifrån 80 som är pass-gränsen. Nu blir det råplugg varje dag. Ska lära mig alla aminosyror innan jag drar och kollar resultatet, får några papper påskrivna på English Division-kontoret, och sen drar vidare till psykologin. Jaha.. Anatomiprov på måndag alltså.. Och kemiprov jag vet inte när. Nu på fredag eller nästa. Hoppas nästa!

Andra Avenyn stod för frukostunderhållningen idag. Skratt och tårar. Vad spännande det var! Och jag såg ett nytt namn på listan över skådespelare. Ingen mindre än självaste Björn Gustafsson. Vad ska han göra där? haha, blir kul att se!

Såg en bit av Juno igår. Ellen Page är ju så söt där! Tuff men ändå mjuk på nåt sätt  :P  Och så kul att både Junos och killens familj har nån mindre entusiastisk kommentar av deras val av varandra. 

E.

Måndag 090112

Röd om kinderna sitter jag och andas ut efter den relativt efterlängtade träningen. Jag sprang både dit och hem, körde aerobik till uppvärmning och sen styrka med hantlar, situps, bensparkar etc.  Det var kul. När jag och A började träna i slutet av november var det smockat i salen. De tar in max 32 pers och det brukade alltid vara fullt. Idag var vi 5 pers :) Skönt med space. Och skönt att man fick bekräftat att alla muskler man läst om i anatomin faktiskt finns i min kropp också. Jag började ju seriöst tvivla efter en hösäcks-helg framför böckerna. 

Det var ju prov idag. Heh ja.. Det var som förväntat inte lätt. Många gissningar. Några svar visste jag till 100% och då var det lite som Mr Bean låtsas komma på svaret när han gör nåt prov. hahaha, måste lägga in videon :D



hahahahahaha :D  Gud va rolig han är, spec när man har pluggat för mkt. 

Och det är fullmåne ute. Ska ta en dusch och sen plugga aminosyror. Om det går bra så hinner jag väl se Juno, det skulle va kul :) 

E.


Fredag 090109

Kemiprovet är över. Till nästa omprov. Resultatet kommer på måndag och sen kanske nästa omprov blir på fredag. Shit vad man måste plugga då! Och förhoppningsvis slipper man ett omprov i anatomi, men det känns inte så troligt. Hursomhelst är jag trött nu, så jag tänker sova ett tag. Sen blir det anatomiplugg. 

E.

Framtidsvisioner i klädväg.


1930-talets designers förutspår hur folk ska klä sig år 2000. Haha, jo, vissa saker slog ju in.  Klackarna på skorna och det genomskinliga tyget, tex. Spana in!



E.

Practical test - check!

Jag klarade det, lätt!!

Man gick in två och två till den schysste läraren, dvs generally. Han sa åt mig och A att sätta på sig handskar. Jag fick uppdraget att visa the ulnar nerve på någon av armarna som låg där. Den hade jag koll på. Sen pekade han på the brachial artery. No problem. :) Sen sa han: "Because you are the last ones and you are a bit tensed, and you got difficult questions, you passed." Jag och A kollade på varandra, sååå lättade! Vi tackade och så fort vi kom utanför generallys synfält hoppade vi av glädje. 

Imorgon är det dock kemiprov. Och frågan är vilken taktik man ska ha. Det verkar som att vissa tänker satsa på vissa delar så att de klarar dem för att göra de resterande på något senare prov. Men då är nästa fråga.. när kommer nästa prov? Är det under de där veckorna som man istället skulle kunna åka hem och ta det lugnt? Men har jag nåt val liksom. Som om jag skulle hinna lära mig allt nu, på sisådär 8 timmar. Det är ju iofs en del. Får se. Dessutom kanske det inte gör nåt om man skippar en retake för att istället göra den nån annan gång, det verkar ju verkligen inte som att det är så formella med det där, så som det är med anatomin.  

Men nu är det tyvärr dags för kemin.. ååååååh, efter ett sånt här plugg vill man ju inget hellre än att ta det lugnt. Och det kan man inte göra förrns måndag kväll. Då känner jag för att se Juno igen. 

För övrigt kan man ju inte annat än att beundra följande:



För övrigt #2, Eminem är ju riktigt grym. Förvånansvärt faktiskt. Visst man har ju hört vissa av hans låtar förr, men då lyssnade jag inte på texten som nu. Så lyssna noga.


E.

Torsdag 090108

Det närmar sig  =/

Snart står man där och har glömt allt man nånsin lärt sig i anatomi, och måste anstränga sig som fasen för att minnas nånting. Jag går igenom alla issues igen. Går bra. Nu har jag 2,5 timmar innan det är dags att dra. Så det är rätt lugnt. 

Hehe, det är en sväng på vägen här utanför, där folk stylar med bilen genom att göra en "framdelsvändning", eller liksom låta bakdelen svänga runt de stillastående framhjulen. Glöm att det kommer nån plogbil hit, så det är packad snö på vägarna. Hemma är ju snön typ bortplogad innan man ens vaknat.  

Har upptäckt att youtube har en del bra videor i utbildningssyfte. Det är en kille som tagit initiativet till att förklara olika delar av anatomin med utgångspunkt från sina egna anteckningar och bilder. Han är verkligen grym på det! Såg hans förklaring av brachial plexus - ett nervtrassel som leder ner till armen. Riktigt lärorikt och förklarat på ett sätt så att man kommer ihåg.

Ska ta och fortsätta att läsa om struphuvudet.

E.

Onsdag 090107

Paus. 

Imorgon gäller det. En andraårstjej sa att man måste plugga på saker som är utanför issues, alltså de områden vi fått veta ska utfrågas på det muntliga provet. Och jag som hade hoppats på att det inte ska frågas om annat. Men, då bestämde jag och A. att vi till kl 18 ska vara perfekt klara med issues och testar varann och efteråt pluggar in musklerna. 

Hittade lite inspiration igår. Kollade catwalksbilder och sånt. ("Man måste ju få ta paus!"). Här kommer godbitarna:







Klockrent! 

E.

Måndag 090105

Snacka om att det är kaaaallt ute!! -9 visar datorn. Kylan tränger liksom in genom huden och in i allt som man ska kunna i anatomin. Den ja.. Kom nyss tillbaks från anatomi classes. Det låg armar på britsarna på vilka vi skulle hitta framförallt nerver men även blodådror och muskler, och runt om i den stora salen hängde stora målade planscher. Var ska man börja, liksom.. Hursomhelst lärde jag mig branchial plexus idag. Men nu vet jag inte vad jag ska göra... Först ta nåt att äta. Sen sätta igång med domedagsuppgifterna. Hur ska det här gå? Jag undrar verkligen. 

E.

Årets första söndag

2009, here I come!

Då var man tillbaka i studentrummet. Efter mkt om o men och en jäkla massa otur kunde jag låsa upp dörren till studentrummet och släppa den >15 kg:s väskan från mina halvdöda händer. I oturen ingick: att de inte lät mig ta väskan som handbagage så att jag fick checka in den för 330 kr, att det började fetsnöa så att att planet blev över 2 timmar försenat, att jag fick stå och frysa i väntan på bussen till stan, att jag råkade ta fel spårvagn så att jag hamnade helt fel och fick gå och släpa på väskan alldeles för långt. Nä, bättre dagar har man haft. Väl framme väntade bara plugg, vilket fortsatte under hela dagen idag med en paus för att fylla kyl och frys. Här snöar det ordentligt hela tiden. Blir fint :)

Imorgon börjar dagen med ett litet prov i medical computer science / statistik. Sen någon håltimme för att råplugga in muskler och sen en föreläsning, håltimme i repris, sen classes där jag hoppas man slipper frågor. Gud, på torsdag är det muntligt prov :/  Jag behöver nog inte säga mer.

19 dagar står min nya dashboardsnedräkning på.
 
19 dagar tills landsflykt tar paus.

E.

PS.  Häftigare får man ju leta efter: 
http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=1778399&server=vimeo.com&sho

RSS 2.0